Red Pers zoekt hoofdredactie 2024 – 2025

25 maart 2024, 09:00

Heb je affiniteit met journalistiek? Wil je aspirerende journalisten de mediawereld in helpen? Dan zoekt Red Pers jou, als lid van de hoofdredactie (x/v/m).

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Leestijd:

3 Min

Het journalistieke jongerenpodium Red Pers is de zoektocht gestart naar drie talenten, die per 1 augustus 2024 samen de hoofdredactie zullen vormen gedurende het academisch jaar 2024 – 2025. Daarom staan nu de vacatures voor de volgende posities open: hoofdredacteur, adjunct-hoofdredacteur en chef eindredactie. Solliciteren kan tot en met 21 april via deze link.

Red Pers is in 2016 opgericht en is sindsdien flink gegroeid. Het team bestaat inmiddels uit zo’n vijftig getalenteerde jongeren onder wie de schrijvende redactie, eindredactie, beeldredactie en een pr-team. Daarnaast hebben we een audiovisuele redactie die podcasts maakt.

Welke grote stappen ga jij met Red Pers zetten? Je bezighouden met die vraag is echt iets voor jou als je:

 • Affiniteit hebt met (geschreven en/of audiovisuele) journalistiek
 • Al enige (stage- of werk)ervaring hebt bij mediabedrijven
 • Jezelf kunt vinden in de missie van Red Pers
 • Een visie hebt over de toekomst van Red Pers
 • Niet bang bent om nieuwe plannen en projecten uit te werken
 • Communicatief vaardig bent en people-skills hebt, zowel off- als online

Taakomschrijving per functie

Hoofdredacteur (±16 uur per week)

Je bent een geboren leider en weet hoe je een grote groep jonge mensen blijft motiveren. Jouw taken zullen inhouden:

 • Eindverantwoordelijkheid hebben over de inhoud van Red Pers
 • Het coördineren van de gehele redactie en voorzitten van de vergaderingen
 • De vertegenwoordiging en ‘het visitekaartje’ zijn van Red Pers
 • Het leggen en onderhouden van contacten met externe partijen, in samenwerking met het stichtingsbestuur
 • Het werven en aannemen van nieuwe redacteuren
 • Meedenken over hoe we de kwaliteit van onze journalistiek naar een hoger niveau kunnen tillen.
 • Meedenken met het stichtingsbestuur over de langetermijndoelen van Red Pers
 • Ervaring met WordPress is een pre

Adjunct-hoofdredacteur (±12 uur per week)

Jij ondersteunt de hoofdredacteur bij zijn/haar/hun dagelijkse taken. Dit betekent dat je in overleg met de hoofdredacteur een deel van zijn/haar/hun taken overneemt (zoals hierboven omschreven) en/of als ‘interim-hoofdredacteur’ invalt wanneer de hoofdredacteur afwezig is. Verder onderhoud je het contact met de redacteuren en denk je mee over hoe de kwaliteit van de journalistiek bij Red Pers naar een hoger niveau getild kan worden. Daarnaast kan de adjunct ook zelf met nieuwe ideeën komen.

Verder ben je redelijk vrij om de functie in te vullen naar wens, in overleg met de hoofdredacteur en het stichtingsbestuur. Vind jij het leuk om workshops, borrels en andere evenementen te organiseren? Zorg jij ervoor dat aan redacteuren gedacht wordt op hun verjaardag? Dit past allemaal bij de functie van adjunct.

Chef eindredactie (±10 uur per week)

Jij bent het aanspreekpunt van alle eindredacteuren. Je schrijft foutloos Nederlands en droomt van een tekst waarin alle punten, komma’s en aanhalingstekens op de juiste plek staan. Je maakt officieel deel uit van de hoofdredactie en hebt inspraak in de gang van zaken, maar jouw focus ligt bij het aansturen van de eindredactie: de ruggengraat van Red Pers. We zijn immers een opleidingsplatform, dat valt of staat met de mentor-functie van onze eindredacteuren. Je kent bovendien de toon van Red Pers en hebt een duidelijk idee wat voor artikelen er op de website moeten verschijnen. Ook zorg je dat de publicatieagenda altijd is bijgewerkt en houd je de voortgang bij van de schrijvende redacteuren.

Interesse?

Voor alle drie de posities geldt dat de functie begint op 1 augustus 2024 en loopt tot 1 september 2025. Verder bouwt iedereen bij Red Pers vrijwillig (maar niet vrijblijvend) mee aan ons prachtige podium, inclusief de hoofdredactie. Voor de hoofdredactie is er wel een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Solliciteren kan tot en met 21 april via deze link.

Heb je nog vragen over een van bovenstaande functies of over (de aanmeldingsprocedure voor) de hoofdredactie in het algemeen? Je mag ons altijd een berichtje sturen via onze socials of mail ons.

Steun Red Pers

Je las dit artikel gratis, maar dat betekent niet dat het Red Pers niets heeft gekost. Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Over de auteur:

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.

Lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.