Meedoen

We zijn geregeld op zoek naar talentvolle redacteuren voor al onze redacties. Ook bieden wij stageplekken aan. Scroll naar beneden voor de openstaande vacatures en de mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen.

Red Pers streeft ernaar een afspiegeling van de samenleving te zijn. Daarom moedigen we jongeren met een biculturele achtergrond aan om zich aan te melden. Daarnaast is ervaring – voor de meeste functies – geen vereiste. We vinden het belangrijker dat je gepassioneerd en gemotiveerd bent.

Menig redacteuren van Red Pers zijn doorgestroomd naar media zoals Het Parool, de Groene Amsterdammer, de Correspondent, AT5, Vice, VPRO, NRC, de Volkskrant, Nieuwsuur en NOS

Openstaande vacatures

De volgende vacatures staan op dit moment open, klik op de afbeelding om de volledige vacature te vinden.

Hoofdredactie 2024 - 2025

Staat het plekje dat je voor ogen had er niet tussen? Open sollicitaties zijn bij Red Pers altijd welkom, zie hieronder hoe je een open sollicitatie kunt versturen.

Stuur een open sollicitatie

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er van je wordt verwacht, want dit verschilt per functie.

Voor alle functies

 • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  • Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
  • Waar bestaat jouw stijl uit?
 • Stuur je curriculum vitae mee.

Daarnaast

 • Voor schrijvende redacteuren: 
  Een proefartikel van maximaal 500 woorden. Dit mag je specifiek voor de sollicitatie schrijven of het mag een eerder gepubliceerd stuk zijn. Zorg wel dat het geen opiniestuk, column, wetenschappelijk artikel of essay is. Het mag wél een nieuwsbericht zijn, hoewel we geen nieuwsberichten plaatsen op Red Pers.
 • Voor beeldredacteuren: 
  Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en maximaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent.
 • Voor eindredacteuren:
  Voer een proefredactie uit op een ongeredigeerd artikel, alsof je reeds eindredacteur bent. Let op structuur, inhoud, stijl en taal, en bedenk ook een kop. We sturen het artikel dat je kunt proefredigeren naar je op zodra je bovenstaande documenten naar ons hebt opgestuurd. 
 • Voor PR/social media redacteuren: Stuur minstens 3 voorbeelden mee van sociale mediakanalen (die mogen journalistiek zijn, maar dat hoeft niet) die jij goed vindt en leg uit waarom. Dit mag je ook verwerken in de motivatiebrief.
 • Voor audiovisuele redacteuren: Maak in je brief duidelijk of je video of audio (podcast) producties voor Red Pers wil maken (of beide). Werk verder jouw idee voor een video of audio productie uit of vertel hoe jij de huidige audiovisuele producties van Red Pers naar een hoger niveau wil tillen. 
  Geef ook een voorbeeld van een audiovisuele productie (journalistiek of niet) die jij goed vindt en leg uit waarom.
Wat wij bieden

 

Red Pers is al sinds 2016 het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen – uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is volledig vrijwillig, omdat we niet de fondsen hebben om geldelijke compensatie te verzorgen. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Voor sommige functies binnen Red Pers is een symbolische vergoeding beschikbaar.

Belangrijke disclaimer: voorwaarde voor redacteurschap bij Red Pers is dat je (online) aanwezig kunt zijn bij onze redactievergaderingen: één keer in de drie weken op maandagavond, in Amsterdam.

Gastartikelen en stages

Gastartikelen

Wil je eens wat voor ons schrijven zonder je direct aan ons te binden? Wellicht wil je dan een gastartikel insturen. Dat kan naar meedoen@redpers.nl. We geven er de voorkeur aan dat je ons mailt met een idee in plaats van met een kant-en-klaar stuk, zodat we je in het proces van het schrijven kunnen helpen.

Stages

Het verleden heeft ons geleerd dat vrijwel alle bovenstaande functies – of een combinatie daarvan – ook prima als stage kunnen worden beschouwd. Een stage bij Red Pers duurt minimaal drie maanden en bestaat uit 8 tot 30 uur per week. 

Wil je stage bij ons lopen? Stuur een mail naar meedoen@redpers.nl met je curriculum vitae en een motivatiebrief. Beschrijf in de brief kort het volgende:

 • Wat voor stage zou je bij ons willen doen? Op welke redacties?
 • Hoe lang wil je bij ons stage lopen en hoeveel uur per week?
 • Wat verwacht je van je stage bij Red Pers?
 • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
 • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?

Service

© 2024 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Zoeken

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.