Red Pers zoekt eindredacteuren!

11 maart 2024, 09:00

Ben je taalvaardig? Heb je affiniteit met de media en journalistiek? Wil je aspirerende journalisten helpen in hun ontwikkeling? Dan zoekt Red Pers jou, als eindredacteur (x/v/m).

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Leestijd:

< 1 Min

Als eindredacteur begeleid je schrijvende Red Pers-redacteuren. Je corrigeert niet enkel teksten, je biedt ook ondersteuning als vraagbaak en denkt inhoudelijk mee met de redacteur. Je denkt mee over interessante vertelvormen en tilt onze verhalen naar een hoger niveau. Het gaat om een leerzame functie waarbij je de spil in het productieproces bent.

Wie zoeken we?

  • Iemand met een goed taalgevoel.
  • Iemand die op constructieve wijze feedback kan leveren.
  • Iemand die goed kan samenwerken.
  • Iemand die enige kennis van de journalistiek heeft.
  • Iemand die op zijn tijd van gezelligheid en/of een borrel houdt.

Ben jij diegene? Solliciteer dan uiterlijk 24 maart door een motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar meedoen@redpers.nl

Als wij dit pakket interessant vinden, sturen we je een proefartikel om te redigeren. We verwachten dat je deze redigeert alsof je reeds als eindredacteur bent aangenomen. Let op structuur, inhoud, stijl en taal, en bedenk ook een kop. Je hebt zeven dagen om het artikel te redigeren.

Over Red Pers

Red Pers is al jaren het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen – uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Steun Red Pers

Je las dit artikel gratis, maar dat betekent niet dat het Red Pers niets heeft gekost. Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Over de auteur:

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.

Lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.