Emotie en energie bij protest tegen racisme

Beeld: Demonstranten op de Dam tegen racisme. Beeld: Aliya Tanwir

2 juni 2020, 15:43

Auteur: Aliya Tanwir

Emotie en energie bij protest tegen racisme

Beeld: Demonstranten op de Dam tegen racisme. Beeld: Aliya Tanwir

2 juni 2020, 15:43

Auteur: Aliya Tanwir

Onze fotograaf Aliya Tanwir was maandag aanwezig op de Dam. Massaal kwamen hier mensen samen om hun stem te laten horen tegen racisme: wit en zwart, jong en oud. Directe aanleiding was het politiegeweld en de dood van George Floyd in de VS. Veel demonstranten stonden ook stil bij institutioneel racisme in Nederland. “De emoties en energie waren te voelen,” aldus Tanwir.


lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.