Verkiezingsdebat 2: Duurzaam bouwen, klimaat en coronabeleid

15 maart 2021, 09:38

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Verkiezingsdebat 2: Duurzaam bouwen, klimaat en coronabeleid

15 maart 2021, 09:38

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Om jouw stemkeuze iets makkelijker te maken organiseerde platform Stem van Jongeren samen met CREA Amsterdam en Red Pers op donderdag 11 en vrijdag 12 maart drie debatten tussen politici en jongeren die veel weten over onderwerpen die jou aangaan. Kijk de korte versie van het tweede debat tussen de SP, GroenLinks, Volt en Code Oranje hier terug.

Video gemonteerd door Red Pers-redacteur Peer van Tetterode

“Jongeren stemmen niet”, hoor je vaak. We worden niet gezien als kiezers waardoor de aandacht voor onze problemen onder politici laag is. Stem van Jongeren wil dat veranderen. Want ook al houd jij je niet bezig met politiek, de politiek houdt zich wel bezig met jou!

Tijdens deze reeks debatten, georganiseerd door Red Pers en CREA, staan  jongeren centraal.  Op een unieke manier dagen ‘expert-jongeren’ die veel van een onderwerp weten politici uit om met goede oplossingen voor de meest urgente problemen te komen. Aan de hand van onder andere het lezersonderzoek van Red Pers heeft het debatplatform scherpe stellingen opgesteld over dé urgente thema’s die Nederlandse jongeren op dit moment bezighouden.

Elke debatsessie delen jongeren stellingen en persoonlijke verhalen waarover vier Tweede Kamerleden of politici die zich verkiesbaar hebben gesteld op 17 maart in debat zullen gaan. Kijk de online sessies volledig terug via de Facebook-pagina of volg Stem van Jongeren op Instagram.

Sessie 2: Duurzaam bouwen, klimaat en coronabeleid

Op vrijdag 12 maart tussen 13:00 uur en 14:30 uur gingen de SP, GroenLinks, Volt en Code Oranje met elkaar in debat over de kansen van jongeren op de huidige woningmarkt, het klimaat en het coronabeleid.

In deze sessie zijn ‘expertjongeren’ Michiel van Veluwen van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), landbouwonderzoeker Emma Schootstra van Enviu en onze eigen hoofdredacteur Tahrim Ramdjan in discussie gegaan met de politici.

De politici die aan het woord kwamen waren Mick de Vlieger (Code Oranje), Mark Brakel (Groen Links), Sara Marawski (SP) en Itay Garmy (Volt).

De sessie werd gemodereerd door Jet de Vries en de bedenker van het debatplatform Niels Ras.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.