Red Pers zoekt PR-redacteuren!

30 augustus 2024, 12:02

Ben jij een kind van het internet? Vind je het belangrijk dat jonge mensen in contact komen met de journalistiek? Heb je ideeën over hoe je dit het beste aanpakt? Dan zoekt Red Pers jou als PR-redacteur (x/v/m).

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Leestijd:

2 Min

Als PR-redacteur zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met onze artikelen en producties. Dit doe je via onze kanalen op Instagram, X, LinkedIn en TikTok.

Binnen deze functie is er veel ruimte voor creativiteit en eigen input. Je bewaakt niet alleen de socials, maar draagt ook zelf ideeën aan over hoe we onze content aantrekkelijk presenteren in woord, beeld en geluid. Wij zijn expliciet op zoek naar kandidaten die ons helpen om op nieuwe manieren online zichtbaar te zijn. Geen idee is ons te gek.

Wie zoeken we?

  • Iemand die creatief is.
  • Iemand die een goed gevoel heeft voor de werking van sociale media.
  • Iemand die initiatiefrijk is.
  • Iemand die op zijn tijd van gezelligheid en/of een borrel houdt.
  • Het is een pre als je ervaring hebt met beeld- en/of video-editen, bijvoorbeeld in Photoshop, Canva of Adobe Premier.

Red Pers is een platform voor journalistieke ontwikkeling, wat betekent dat ervaring een pre is, maar geen vereiste. Onderdeel worden van Red Pers betekent dat je een groot netwerk aan aspirerende journalisten leert kennen en kunt meedraaien met een journalistieke redactie. Daarnaast krijg jij als PR-redacteur de kans om je portfolio uit te bouwen en je creativiteit en vaardigheden in te zetten in een ambitieuze omgeving met een groot netwerk.

Pas jij in dit profiel? Of voldoe je niet aan alle punten, maar ben je na het lezen van deze vacature wel enthousiast over de functie? Solliciteer dan uiterlijk zondag 15 september. Stuur je motivatiebrief, curriculum vitae en – indien van toepassing – voorbeelden van eerder werk naar meedoen@redpers.nl.  

Over Red Pers

Red Pers is al jaren hét opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek en jezelf te ontwikkelen tot een zelfstandige journalist.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen – uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is een vrijwilligersplatform. Onkosten die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen) worden gedekt. Ook hebben we financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties). 

Wij streven er actief naar een realistische afspiegeling te zijn van jongeren in Nederland. Wij moedigen daarom mensen van alle achtergronden aan om te solliciteren.

Steun Red Pers

Je las dit artikel gratis, maar dat betekent niet dat het Red Pers niets heeft gekost. Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Over de auteur:

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.

Lees ook:

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken