Red Pers zoekt fotografen en illustratoren!

22 maart 2024, 10:00

Ben je creatief? Heb je affiniteit met de media en journalistiek? Wil je journalistieke producties voorzien van beeld (foto of illustratie)? Dan zoekt Red Pers jou, als beeldredacteur (x/v/m).

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Leestijd:

< 1 Min

Als lid van de beeldredactie zorg jij dat de journalistieke producties van Red Pers ook in beeld worden gevangen. Dat kan een foto zijn, een digitale of een getekende illustratie. We zijn op dit moment op zoek naar zowel fotografen als illustratoren.

Als beeldredacteur bij Red Pers kun je meedraaien met een journalistieke redactie. Als ideeën voor stukken worden besproken in de vergadering, kun je actief meedenken over wat voor beeld daarbij zou passen. Ook is er de mogelijkheid om zelf met een idee te komen: denk hierbij aan fotoseries of word degene die een Red Pers cartoonreeks opzet.

Wie zoeken we?

  • Iemand die woorden in beelden weet te vatten.
  • Iemand die goed kan samenwerken.
  • Iemand die enige kennis van of affiniteit met de journalistiek heeft.
  • Iemand die op zijn tijd van gezelligheid en/of een borrel houdt.

Ben jij diegene? Solliciteer dan uiterlijk 31 maart. Stuur een korte motivatiebriefcurriculum vitae en wat voorbeelden van eerder gemaakte beelden naar meedoen@redpers.nl

Als wij dit pakket interessant vinden, nodigen we je uit voor een gesprek.

Over Red Pers

Red Pers is al jaren het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen –uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is een vrijwilligersplatform. Onkosten die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen) worden gedekt.

Steun Red Pers

Je las dit artikel gratis, maar dat betekent niet dat het Red Pers niets heeft gekost. Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Over de auteur:

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.

Lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.