Red Pers zoekt PR/social media redacteuren!

2 oktober 2023, 11:17

Heb je een sterke mening over Instagram feeds en beschrijvingen bij posts? Heb je affiniteit met de media en journalistiek en wil je bijdragen aan de online zichtbaarheid van een journalistiek platform? Dan zoekt Red Pers jou als PR/social media redacteur (x/v/m).

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Leestijd:

2 Min

Als PR/social media redacteur draag je actief bij aan het online imago van Red Pers. Hoe ziet de perfecte Instagram post eruit? Wat is een pakkende tekst voor een caption? En hoe zorg je dat likes en comments ook bijdragen aan de lezersaantallen op onze website?

Als redacteur bij Red Pers krijg je de kans over dit soort vragen na te denken én met ideeën te komen om ons online bereik te vergroten. Sinds afgelopen zomer heeft Red Pers een gloednieuwe website met nieuwe huisstijl. Word jij degene die bijdraagt aan het vertalen van die huisstijl naar onze nieuwe social media uitstraling?

Red Pers is een platform voor journalistieke ontwikkeling, wat betekent dat ervaring een pre is, maar geen vereiste. Onderdeel worden van Red Pers betekent dat je een groot netwerk aan aspirerende journalisten leert kennen en kunt meedraaien met een journalistieke redactie.

Wie zoeken we?

  • Iemand die precies kan werken.
  • Iemand die op de hoogte is van de laatste nieuwe functies op sociale media (Instagram, X, LinkedIn, Facebook en TikTok).
  • Iemand die goed kan samenwerken.
  • Iemand die enige kennis van of affiniteit met de journalistiek heeft.
  • Iemand die op zijn tijd van gezelligheid en/of een borrel houdt.
  • Ervaring met Photoshop en/of Canva is een pre.

Ben jij diegene? Solliciteer dan uiterlijk 29 oktober. Stuur een korte motivatiebrief, curriculum vitae en – indien van toepassing – portfolio naar meedoen@redpers.nl

Als wij dit pakket interessant vinden, nodigen we je uit voor een gesprek.

Over Red Pers

Red Pers is al jaren het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen –uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is een vrijwilligersplatform. Onkosten die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen) worden gedekt. Ook hebben we financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties). 

Steun Red Pers

Je las dit artikel gratis, maar dat betekent niet dat het Red Pers niets heeft gekost. Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.

Over de auteur:

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.

Lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.