Red Pers zoekt jou: verschillende schrijvende redacteuren én fotografen & illustratoren

29 maart 2023, 13:19

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zoekt jou: verschillende schrijvende redacteuren én fotografen & illustratoren

29 maart 2023, 13:19

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is op zoek naar (beeld)redacteuren voor verschillende portefeuilles. Ook zoeken we PR-redacteuren die onze artikelen willen verspreiden via social media. Ben je beginnend journalist of fotograaf/illustrator en wil je graag meer ervaring opdoen? Lees dan vooral verder.

Wie wij zoeken:
Voor de schrijvende https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png zijn we vaak op zoek naar nieuw talent. Nu ook. Momenteel zoeken we specifiek op zoek naar nieuwe redacteuren die een portefeuille onder hun hoede willen nemen. Bij Red Pers werken we met portefeuilles, om te voorkomen dat alle redacteuren over één onderwerp schrijven en dat we een breed, divers pallet aan onderwerpen behandelen in onze berichtgeving. Momenteel hebben we de volgende portefeuilles vacant:

 • Wonen
 • Nachtleven
 • Binnenland
 • Klimaat/natuur
 • Politiek
 • Rechten/Justitie

Daarnaast is de beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png op zoek naar een of meerdere fotografen en illustratoren. De beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is bij Red Pers verantwoordelijk voor de beelden bij onze berichten. Het team bestaat uit fotografen en illustratoren. Momenteel zoeken we een of meerdere fotografen. In samenspraak met de redacteur verzorg je de fotografie bij een artikel. Dit kunnen zowel portretten zijn (bij interviews), maar ook foto’s bij reportages, achtergrondverhalen en analyses.

Als fotograaf voorzie je onze verhalen van passend én pakkend beeld. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen. Het is ook mogelijk om (af en toe) je eigen fotoreportages te maken.

Ook hebben we plek voor één of meerdere PR-redacteuren. Als PR-redacteur ben je verantwoordelijk voor het verspreiden van onze artikelen via social media (Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook en op termijn wellicht ook TikTok). Je kunt een artikel goed samenvatten in een fijne, pakkende en foutloze tekst en weet goed wat wel en niet werkt op verschillende social mediakanalen. Je hebt oog voor beeld en kunt leuke, interessante details makkelijk uit verhalen filteren. Ook kun je meedenken over hoe wij onze socialkanalen zo optimaal mogelijk in kunnen zetten, ook in de toekomst (denk bijvoorbeeld aan TikTok). Als PR-redacteur draai je ook mee in het team dat onze nieuwsbrief opzet en verstuurt.

Hoe kun je meedoen?
Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties kunnen we niet in behandeling nemen.

 • Schrijf een motivatiebrief van https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal één pagina waarin je de volgende vragen beantwoordt: Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
 • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
 • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
 • Waar bestaat jouw stijl uit?
 • Stuur je curriculum vitae mee.
 • Voor schrijvend redacteuren: Schrijf een proefartikel van https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal 500 woorden. Dit mag geen opiniestuk, column, wetenschappelijk artikel of essay zijn. Het mag wél een nieuwsbericht zijn, hoewel we geen nieuwsberichten plaatsen op Red Pers.
 • Voor beeldredacteuren: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent. En vertel ons welke fotografen jou inspireren en hoe je je nog verder zou willen ontwikkelen als fotograaf.
 • Voor socialmediaredacteuren: Stuur minstens drie voorbeelden mee van socialemediakanalen (die mogen journalistiek zijn, maar dat hoeft niet) die jij goed vindt en leg uit waarom.

Red Pers is volledig vrijwillig, omdat we niet de fondsen hebben om geldelijke compensatie te verzorgen. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties). Daarnaast organiseren we minimaal één keer per maand een workshop over diverse aspecten van de journalistiek waarvan wij hopen dat het bijdraagt aan jouw journalistieke ontwikkeling. Veel Red Pers-redacteuren stromen na Red Pers door naar landelijke en regionale media.

Belangrijke disclaimer: voorwaarde voor redacteurschap bij Red Pers is dat je aanwezig kunt zijn bij onze https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergaderingen: één keer in de drie weken op maandagavond, in Amsterdam.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.