Red Pers zoekt jou: beeldredacteur (fotograaf)

12 januari 2023, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zoekt jou: beeldredacteur (fotograaf)

12 januari 2023, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is op zoek fotografen ter versterking van onze beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png. Ben je een beginnend fotograaf en wil je graag meer ervaring opdoen? Lees dan vooral verder.

De beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is bij Red Pers verantwoordelijk voor de beelden bij onze berichten. Het team bestaat uit fotografen en illustratoren. Momenteel zoeken we een of meerdere fotografen. In samenspraak met de redacteur verzorg je de fotografie bij een artikel. Dit kunnen zowel portretten zijn (bij interviews), maar ook foto’s bij reportages, achtergrondverhalen en analyses.

Als fotograaf voorzie je onze verhalen van passend én pakkend beeld. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen. Het is ook mogelijk om (af en toe) je eigen fotoreportages te maken.

Hoe kun je solliciteren?

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties kunnen we niet in behandeling nemen.

  • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
  • Waar bestaat jouw stijl uit?
  • Stuur je curriculum vitae mee.
  • Voor beeld- en eindredacteuren: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent. En vertel ons welke fotografen jou inspireren en hoe je je nog verder zou willen ontwikkelen als fotograaf.

Red Pers is volledig vrijwillig, omdat we niet de fondsen hebben om geldelijke compensatie te verzorgen. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).

Belangrijke disclaimer: voorwaarde voor redacteurschap bij Red Pers is dat je aanwezig kunt zijn bij onze https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergaderingen: één keer in de drie weken op maandagavond, in Amsterdam.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.