Red Pers zoekt jou!

10 oktober 2022, 16:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zoekt jou!

10 oktober 2022, 16:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is geregeld op zoek naar talentvolle (aspirerende) journalisten. Nu weer. Momenteel zijn we naarstig op zoek naar fotografen, illustratoren, socialemediaredacteuren en een chef audiovisueel.

 • Fotograaf: Als fotograaf ben je onderdeel van de beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png en voorzie je onze verhalen van passend en pakkend beeld. Je hebt een eigen fotografiestijl en die wil je bij Red Pers verder ontwikkelen. Ook vind je het leuk om op pad te gaan met onze schrijvende redacteuren voor reportages en portretten.
 • Illustrator: Als illustrator voorzie je onze verhalen van illustraties. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen.
 • Socialemediaredacteur: Adem je sociale media en vind je het leuk om na te denken over hoe deze kanalen het beste ingezet kunnen worden? Heb je een oog voor goed beeld en kan je bondig maar aantrekkelijk schrijven? Als socialemediaredacteur wijs je de lezer met je prikkelende teksten de weg wijst naar Red Pers-verhalen. Je bent iemand die behendig is met het beheren van diverse sociale media en het leuk vindt om mee te denken over de (online) zichtbaarheid van ons platform.
 • Chef audiovisueel: Je bent het aanspreekpunt voor alle redacteuren, die bezig zijn met het maken van een podcast of documentaire. Het is daarom prettig als je enige ervaring hebt op het gebied van editen en organiseren. Verder ben je communicatief sterk, onderhoud je goed contact met je team van redacteuren en houd je hun voortgang bij. Kortom, als chef audiovisueel ben je een echte spin in het web, omdat je continu schakelt tussen de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png en de podcast- en documentairemakers, die een grote dragende kracht hebben bij Red Pers.

Hoe kan je solliciteren?

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties kunnen we niet in behandeling nemen.

 • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  • Wat verwacht je van jouw tijd bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend en waarom?
  • Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
 • Stuur je curriculum vitae mee.

Voor illustratoren en fotografen: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent.

Voor socialmediaredacteuren: Stuur minstens drie voorbeelden mee van socialemediakanalen (die mogen journalistiek zijn, maar dat hoeft niet) die jij goed vindt en leg uit waarom.

Voor chef audiovisueel: Stuur eigen werk mee waaruit blijkt dat jij in staat bent video- en audioproducties te maken en een team te begeleiden.


STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt


lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.