Red Pers zoekt jou

21 augustus 2022, 12:01

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zoekt jou

21 augustus 2022, 12:01

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is geregeld op zoek naar talentvolle schrijvende redacteuren, eindredacteuren, beeldredacteuren en sociale mediaredacteuren. Bekijk hier de vacatures die op dit moment vacant zijn.

Wie wij zoeken

Voor de schrijvende https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png zijn we vaak op zoek naar nieuw talent. Heb je al een duidelijk idee van hoe je jouw redacteurschap zou willen invullen? Stuur vooral een open sollicitatie. Maar op dit moment ben je ook welkom als:

 • eindredacteur: Als eindredacteur neem je twee tot vier van onze schrijvende redacteuren onder je hoede. Je begeleidt hen van pitch tot publicatie, van begin tot eind in het maken van een verhaal. Je denkt mee over interessante vertelvormen bij een pitch en tilt onze verhalen naar een hoger niveau. Zodra een verhaal gereed is voor publicatie, zet je het klaar in ons CMS. Het gaat om een uitdagende functie waarbij je de spil in het productieproces bent.
 • beeldredacteur / illustrator: Als illustrator voorzie je onze verhalen van passend én pakkend beeld. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen.
 • pr / social mediaredacteur: Als social mediaredacteur wijs je de lezer met je prikkelende teksten de weg wijst naar Red Pers-verhalen. Je bent iemand die behendig is met het beheren van diverse sociale media en het leuk vindt om mee te denken over de (online) zichtbaarheid van ons platform.

Hoe je kunt solliciteren

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties kunnen we niet in behandeling nemen.

 • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  • Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
  • Waar bestaat jouw stijl uit?
 • Stuur je curriculum vitae mee.
 • Voor beeld- en eindredacteuren: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent.
 • (Ook) voor eindredacteuren: Voer een proefhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png uit op een ongeredigeerd artikel, alsof je reeds eindredacteur bent. Let op structuur, inhoud, stijl en taal, en bedenk ook een kop. We sturen het artikel dat je kunt proefredigeren naar je op zodra je bovenstaande documenten naar ons hebt opgestuurd. Je hebt dan 7 dagen om het artikel te redigeren.
 • Voor schrijvende redacteuren: Schrijf een proefartikel van https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal 500 woorden. Dit mag geen opiniestuk, column, wetenschappelijk artikel of essay zijn. Het mag wél een nieuwsbericht zijn, hoewel we geen nieuwsberichten plaatsen op Red Pers.
 • Voor social mediaredacteuren: Stuur minstens 3 voorbeelden mee van sociale mediakanalen (die mogen journalistiek zijn, maar dat hoeft niet) die jij goed vindt en leg uit waarom.
lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.