Door de Ogen van… Eyas Matouk – een Red Doc productie

Beeld: Beeld: Thijs Broekkamp

11 augustus 2022, 12:01

Auteur: Jurriën Helwig

Eyas Matouk is fotograaf, Nederlander, nieuwkomeling, maar in welke volgorde? Op zijn 18e is hij vanuit Syrië naar Nederland gekomen, maar is dat nou echt wat hem definieert? In deze korte documentaire van Red Doc vertelt hij over zijn werk, ambities en de vooroordelen waar hij te maken mee heeft.

Who am I? It’s really difficult. Tomorrow I might be Eyas the photographer, but when I go somewhere else they’re like “O, he’s from Syria”

Deze eerste documentaire is onderdeel van de audiovisuele https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png van Red Pers. Onder de noemer ‘Red Doc’ werkte deze https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png afgelopen jaar aan deze docu.


STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt


Jurriën Helwig

Jurriën Helwig (1996) heeft een bachelor communicatie afgerond en interesseert zich voornamelijk in de rol van communicatie bij het verpakken van boodschappen in de politiek. Dat komt goed van pas bij zijn vervolgmaster Politieke Communicatie. Naast politieke interesse gaat er voor hem niks boven een goede film wegkijken. Contact: jurrien@redpers.nl
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken