Door de Ogen van… Eyas Matouk – een Red Doc productie

11 augustus 2022, 12:01

Auteur: Jurriën Helwig

Door de Ogen van… Eyas Matouk – een Red Doc productie

11 augustus 2022, 12:01

Auteur: Jurriën Helwig

Eyas Matouk is fotograaf, Nederlander, nieuwkomeling, maar in welke volgorde? Op zijn 18e is hij vanuit Syrië naar Nederland gekomen, maar is dat nou echt wat hem definieert? In deze korte documentaire van Red Doc vertelt hij over zijn werk, ambities en de vooroordelen waar hij te maken mee heeft.

Who am I? It’s really difficult. Tomorrow I might be Eyas the photographer, but when I go somewhere else they’re like “O, he’s from Syria”

Deze eerste documentaire is onderdeel van de audiovisuele https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png van Red Pers. Onder de noemer ‘Red Doc’ werkte deze https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png afgelopen jaar aan deze docu.


STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt


lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.