Red Pers zoekt chef eindredactie 2022/2023

Beeld: Onze huidige chef eindredactie Pleun Brink. Foto: Judith Glimmerveen

17 juni 2022, 14:43

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zoekt chef eindredactie 2022/2023

Beeld: Onze huidige chef eindredactie Pleun Brink. Foto: Judith Glimmerveen

17 juni 2022, 14:43

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Voor komend jaar zijn we nog op zoek naar een chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png! Ben jij organisatorisch sterk, heb je al journalistieke ervaring en wil je als chef een jaar lang onze eindredacteuren begeleiden om zo heel Red Pers naar een nóg hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder!

Het journalistieke studentenpodium Red Pers is de zoektocht gestart naar een chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png die het academische jaar 2022-2023 onderdeel zal zijn van de driekoppige hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, samen met de hoofdredacteur en de adjunct-hoofdredacteur. Solliciteren voor chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png kan tot en met maandag 11 juli via deze link.

Red Pers is in 2016 opgericht en is sindsdien flink gegroeid. Het team bestaat inmiddels uit meer dan vijftig getalenteerde jongeren onder wie de schrijvende https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, en een pr-team. Daarnaast maken we podcasts en hebben we een audiovisueel team dat mini-documentaires maakt. Welke grote stappen ga jij met Red Pers zetten?

Dit is echt iets voor jou als je… 

  • Affiniteit met (geschreven en/of audiovisuele) journalistiek hebt
  • Al enige (stage- of werk)ervaring hebt bij mediabedrijven
  • Jezelf kunt vinden in de missie van Red Pers
  • Een visie hebt over de toekomst van Red Pers
  • Niet bang bent om nieuwe plannen en projecten uit te werken
  • Communicatief vaardig bent en people-skills hebt, zowel off- als online
  • Connecties hebt binnen de media en andere relevante netwerken

Taakomschrijving

Chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png (±12 uur per week)

Jij bent het aanspreekpunt van alle eindredacteuren. Je schrijft foutloos Nederlands en droomt van een tekst waarin alle punten, komma’s en aanhalingstekens op de juiste plek staan. Je maakt officieel deel uit van de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png en hebt inspraak in de gang van zaken, maar jouw focus ligt bij het aansturen van je eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png-team. Je kent de toon van Red Pers en hebt een duidelijk idee van wat voor artikelen er op de website moeten verschijnen.

Verder ben je communicatief sterk, onderhoud je goed contact met je team van eindredacteuren en houd je de (via andere eindredacteuren) voortgang bij van de schrijvende redacteuren. Ook vergader je eens in de zoveel tijd met je team van eindredacteuren om de stand van zaken te bespreken. Kortom, als chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png ben je een echte spin in het web, omdat je continu schakelt tussen de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png en eindredacteuren, die een grote dragende kracht hebben bij Red Pers. Een onmisbare schakel dus!

En, met het oog op de toekomst: onze huidige chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is recent gestart als eindredacteur bij Het Parool, dus mocht jij toevallig ook een carrière ambiëren als eindredacteur: solliciteer vooral!


Iedereen bij Red Pers bouwt vrijwillig (maar niet vrijblijvend) mee aan ons prachtige podium, inclusief de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png. Voor de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is er wel een bescheiden vrijwilligersvergoeding.

Heb je nog vragen over bovenstaande functie of over de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png in het algemeen? Je mag ons altijd een berichtje sturen via onze socials of het contactformulier!

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.