In beeld: de pro-Palestinademonstratie in Amsterdam

17 mei 2021, 11:06

Auteur: Thijs Broekkamp

In beeld: de pro-Palestinademonstratie in Amsterdam

17 mei 2021, 11:06

Auteur: Thijs Broekkamp

Free, free Palestine’ klonk het zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam, weerkaatsend tegen de muren van het koninklijk paleis. Demonstranten trokken naar de Dam om hun solidariteit met Palestina te tonen. Thijs Broekkamp maakte een fotoserie.

Sinds het conflict tussen Israël en de Palestijnen vorige week weer is opgelaaid zijn 145 Palestijnen om het leven gekomen, voornamelijk bij bombardementen op de Gazastrook. Op meerdere plekken in Nederland vonden dit weekend demonstraties plaats, zo ook in Amsterdam.

Een stoet trok naar het Amstelstation terwijl op de Dam onvermoeibaar krachtige leuzen geroepen werden door de harde kern van jonge mannen en vrouwen die de demonstratie leidde.


lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.