In beeld: de pro-Palestinademonstratie in Amsterdam

17 mei 2021, 11:06

Auteur: Thijs Broekkamp

Free, free Palestine’ klonk het zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam, weerkaatsend tegen de muren van het koninklijk paleis. Demonstranten trokken naar de Dam om hun solidariteit met Palestina te tonen. Thijs Broekkamp maakte een fotoserie.

Sinds het conflict tussen Israël en de Palestijnen vorige week weer is opgelaaid zijn 145 Palestijnen om het leven gekomen, voornamelijk bij bombardementen op de Gazastrook. Op meerdere plekken in Nederland vonden dit weekend demonstraties plaats, zo ook in Amsterdam.

Een stoet trok naar het Amstelstation terwijl op de Dam onvermoeibaar krachtige leuzen geroepen werden door de harde kern van jonge mannen en vrouwen die de demonstratie leidde.


lees ook:

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!