Verkiezingsdebat 3: Arbeidsmarkt, woningmarkt en leenstelsel

16 maart 2021, 14:30

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Verkiezingsdebat 3: Arbeidsmarkt, woningmarkt en leenstelsel

16 maart 2021, 14:30

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Om jouw stemkeuze iets makkelijker te maken organiseerde platform Stem van Jongeren samen met CREA Amsterdam en Red Pers op donderdag 11 en vrijdag 12 maart drie debatten tussen politici en jongeren die veel weten over onderwerpen die jou aangaan. Kijk de korte versie van het derde debat tussen BIJ1, VVD, PvdA en ChristenUnie hier terug.

Gemonteerd door Red Pers-redacteur Peer van Tetterode

“Jongeren stemmen niet”, hoor je vaak. We worden niet gezien als kiezers waardoor de aandacht voor onze problemen onder politici laag is. Stem van Jongeren wil dat veranderen. Want ook al houd jij je niet bezig met politiek, de politiek houdt zich wel bezig met jou!

Tijdens deze reeks debatten, georganiseerd door Red Pers en CREA, staan  jongeren centraal.  Op een unieke manier dagen ‘expert-jongeren’ die veel van een onderwerp weten politici uit om met goede oplossingen voor de meest urgente problemen te komen. Aan de hand van onder andere het lezersonderzoek van Red Pers heeft het debatplatform scherpe stellingen opgesteld over dé urgente thema’s die Nederlandse jongeren op dit moment bezighouden.

Elke debatsessie delen jongeren stellingen en persoonlijke verhalen waarover vier Tweede Kamerleden of politici die zich verkiesbaar hebben gesteld op 17 maart in debat zullen gaan. Kijk de online sessies volledig terug via de Facebook-pagina of volg Stem van Jongeren op Instagram.

Sessie 3: Duurzaam bouwen, klimaat en coronabeleid

Op vrijdag 12 maart was er ’s avonds een debatsessie tussen 18:30 en 20:00. In die sessie debatteerden de VVD, de PvDA, BIJ1 en de ChristenUnie over hun standpunten over de arbeidsmarkt, de woningmarkt en het leenstelsel.

Op deze avond hebben CNV-bestuurslid Michiel Bron en Lyle Muns en Esma Kendir van de Landelijke Studentenvakbond het vuur aan de schenen gelegd van de (toekomstige) volksvertegenwoordigers.

De politici die aan het woord kwamen waren Rebekka Timmer (BIJ1), Sander Huisman (Christenunie), Max Patelski (VVD) en Mohammed Mohandi (PvdA).

De sessie werd gemodereerd door Charifa Soulami en de bedenker van het debatplatform Niels Ras.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.