Live verkiezingsdebatten op 11 en 12 maart

10 maart 2021, 18:20

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Live verkiezingsdebatten op 11 en 12 maart

10 maart 2021, 18:20

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Om jouw stemkeuze iets makkelijker te maken organiseert platform Stem van Jongeren samen met CREA Amsterdam en Red Pers op donderdag 11 en vrijdag 12 maart drie debatten tussen politici en jongeren die veel weten over onderwerpen die jou aangaan. Kijk mee en laat je stem horen!

Promovideo gemaakt door Red Pers-redacteur Peer van Tetterode

“Jongeren stemmen niet”, hoor je vaak. We worden niet gezien als kiezers waardoor de aandacht voor onze problemen onder politici laag is. Stem van Jongeren wil dat veranderen. Want ook al houd jij je niet bezig met politiek, de politiek houdt zich wel bezig met jou!

Tijdens deze reeks debatten, georganiseerd door Red Pers en CREA, staan  jongeren centraal.  Op een unieke manier dagen ‘expert-jongeren’ die veel van een onderwerp weten politici uit om met goede oplossingen voor de meest urgente problemen te komen. Aan de hand van onder andere het lezersonderzoek van Red Pers heeft het debatplatform scherpe stellingen opgesteld over dé urgente thema’s die Nederlandse jongeren op dit moment bezighouden.

Wat gaan partijen doen tegen de klimaatcrisis, het leenstelsel en het huizentekort? Hoe gaan ze discriminatie op de arbeidsmarkt aanpakken? Wat vinden ze van de impact van de corona maatregelen op jongeren? Hoe belangrijk vinden zij jongeren in Nederland eigenlijk?

Tijdens elke debatsessie delen jongeren stellingen en persoonlijke verhalen waarover vier Tweede Kamerleden of politici die zich verkiesbaar hebben gesteld op 17 maart in debat zullen gaan. Kijk de online sessie live mee via de Facebook-pagina of volg Stem van Jongeren op Instagram.

Sessie 1: Stages, mentale gezondheid en discriminatie

Op aanstaande donderdag 11 maart tussen 13:00 uur en 14:30 uur gaan D66, Denk, Partij voor de Dieren en het CDA met elkaar in debat over de thema’s stages, mentale gezondheid onder jongeren en discriminatie op de arbeidsmarkt.

De ‘expert-jongeren’ die deze sessie in discussie gaan met de politici zijn de voorzitter van de Rotterdamse Zadkine mbo-raad Naoufal Akhatab (18 jaar), de sociologe Soukaina Badou (22 jaar) en ASVA-bestuurslid Hanna Blom (23).

Sessie 2: Duurzaam bouwen, klimaat en coronabeleid

Op aanstaande vrijdag 12 maart tussen 13:00 uur en 14:30 uur gaan de SP, GroenLinks, Volt en Code Oranje met elkaar in debat over de kansen van jongeren op de huidige woningmarkt, het klimaat en het coronabeleid.

In deze sessie zullen Michiel van Veluwen (24) van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), landbouwonderzoeker Emma Schootstra van Enviu en onze eigen hoofdredacteur Tahrim Ramdjan in discussie gaan met de politici.

Sessie 3: Arbeidsmarkt, woningmarkt en leenstelsel

Op diezelfde vrijdag 12 maart is er ’s avonds nog een sessie tussen 18:30 en 20:00. In die latere sessie debatteren de VVD, de PvDA, BIJ1 en de ChristenUnie over hun standpunten over de arbeidsmarkt, de woningmarkt en het coronabeleid.

Op deze avond zullen CNV-bestuurslid Michiel Bron, Lyle Muns en Esma Kendir van de Landelijke Studentenvakbond het vuur aan de schenen leggen van de (toekomstige) volksvertegenwoordigers.

Compilaties terugkijken op redpers.nl

Kun je de debatsessies niet live bekijken en heb je geen zin om het hele debat op facebook terug te kijken? Dan kun je 12, 13 en 14 maart elke dag in tien minuten de beste momenten van elke sessie terugkijken op redpers.nl.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.