Documentaire: deze jonge Oekraïners knokken om een leven op te bouwen

Beeld: Lev en Sasha

24 mei 2020, 12:00

Auteur: Melanie Seuren

Lev en Sasha zijn jong en Oekraïens. Na jarenlang sparen kunnen ze eindelijk een appartement betalen. Redacteur Melanie Seuren reisde af naar het stadje Cherson om dit belangrijke moment in hun leven vast te leggen.

Door een gebrek aan geschikte en goed betaalde banen zoeken veel Oekraïners werk in het buitenland. In de afgelopen jaren heeft arbeidsmigratie in Oekraïne geleid tot een daling van het aantal arbeidskrachten en een afname van de bevolking. Voornamelijk in EU-landen, zoals Polen, Tsjechië en Roemenië werken veel Oekraïners. Maar sommigen reizen de hele wereld over om rond te komen in eigen land.

Zo ook Lev en Sacha. Lev werkt al jaren als saxofonist tussen de rijke toeristen op een cruiseschip dat langs de Caribische eilanden vaart. Hij werkt hier ongeveer acht maanden per jaar, en is dus vaak weg van huis en van zijn vrouw Sacha. Sacha werkt voor een circus, waardoor zij ook vaak naar het buitenland gaat. Samen hebben jarenlang gespaard en nu eindelijk een appartement kunnen kopen in Cherson, een havenstadje in het zuiden van het land.


Melanie Seuren

Melanie (1999) studeert journalistiek en houdt zich bezig met de visual radio op NPO Radio 1. Ze is eindredacteur voor Red Pers. melanie@redpers.nl
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken