Vul de leegte! Neem een corona-instructor

Beeld: Foto: Lisa Aardewijn

22 maart 2020, 10:18

Auteur: Cees van den Boom

Vul de leegte! Neem een corona-instructor

Beeld: Foto: Lisa Aardewijn

22 maart 2020, 10:18

Auteur: Cees van den Boom

Ook studenten worden geraakt door de coronacrisis. Hoe blijven ze gemotiveerd om vanuit huis te studeren? Columnist Cees van den Boom heeft een onorthodoxe oplossing. Een jerk-off-instructor en een flinke zak geld.

‘Corona: denk zelf’ stond met zwarte graffiti op de muur van de Jumbo gekalkt. Denk zelf, dacht ik op de fiets naar huis. Denk zelf wat? Denk zelf na, maar wat? Als vele van zijn voorgangers liet deze graffitikunstenaar mij achter met meer vragen dan wijsheden.   

In een crisis van deze omvang denk ik liever niet te veel zelf na. Vertel mij maar gewoon wat ik moet weten en hoe laat ik thuis moet zijn, met wie ik nog mag omgaan en hoe. Of belangrijker nog: hoe ik de leegte vul. In een studio van vier bij vier komen de muren al gauw op je af. Naarstig zoek ik naar redenen om naar buiten te gaan. Op bezoek gaan bij vrienden kan al niet meer. Of wel, het ligt maar net aan wie je het vraagt.

Hardlopen mag nog, maar nu de marathon van Rotterdam is uitgesteld heb ik de zwakke neiging hetzelfde te doen met mijn voorbereidingen. De studie wordt volgende week weer hervat, maar dan wel vanuit mijn kleine studio. Een digitaal klaslokaal, ik moet er niet aan denken. “Sorry mevrouw, ik kon het lokaal niet vinden.” “Haha dat geeft niet, jongen. Zolang je je boeken maar bij je hebt.” 

Ze heet Alina, komt uit Tsjechië, en ze is jerk-off-instructor

Studeren was voorheen altijd een excuus voor het gebrek aan initiatief in mijn leven. “Wat doe jij zoal?” “Ik betaal een instantie geld in ruil voor een eindeloos verlangen naar mijn fysieke aanwezigheid. Een moeizame verhouding, maar ooit komen we er samen uit.” Nu verlangt er niemand meer naar mijn aanwezigheid, althans geen fysieke. Ik mag gaan en staan waar ik wil, voornamelijk staan in dat kamertje van vier bij vier. Mijn vader zei altijd: jij hebt regelmaat nodig. Iemand die je zegt wat te doen. Na veel zoeken op het web denk ik dat ik de oplossing nu heb gevonden. Ze heet Alina, komt uit Tsjechië, en ze is jerk-off-instructor.

Een JOI, man of vrouw, dicteert hoe de kijker masturbeert. Zegt Alina ‘stop’, dan moet je stoppen. ‘Masseer je kringspier’, dan doe je dat. De opwinding zit ‘m in het gebrek aan controle, heb ik me laten vertellen. Nou is deze smeerpijperij niet aan mij besteed, de filmpjes duren immers te lang, maar het bracht me wel op een idee. Ik stuurde Alina een bericht met het verzoek of ze mij kon helpen om weer wat regelmaat in mijn leven te brengen. Dat wilde ze wel, zij het tegen betaling van een klein fortuin, en nu heb ik dus mijn persoonlijke CI, corona-instructor.

Vanachter haar webcam vertelt Alina me wanneer ik moet opstaan, hoe lang ik moet studeren, wat ik moet koken, dat ik oma moet bellen. Het werkt fantastisch. Want doe ik niet wat zij zegt, dan moet ik voor straf in het digitale klaslokaal vragen of er een raampje open mag.

Ik heb weer geen controle, en dat is eigenlijk best opwindend.  

[vc_row][vc_column 0=””][vc_separator el_width=”90″][vc_column_text 0=””]Steun ons!
Onze studenten dragen vrijwillig bij aan Red Pers. Vond je dit een goede productie? Sponsor dan onze koffie (€ 2,50), https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergadering (€ 10,-) of grotere investering. Dankjewel![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Kop koffie” style=”classic” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-coffee” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbunq.me%2Fredpersnl%2F2%2C5|title:Doneer|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Vergadering” style=”classic” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-comments-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbunq.me%2Fredpersnl%2F10||target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Ander bedrag” style=”classic” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-money” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbunq.me%2Fredpersnl%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.