De maat is vol

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

18 december 2019, 12:00

Auteur: Florian Teufer

De maat is vol

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

18 december 2019, 12:00

Auteur: Florian Teufer

2019 is het jaar van ‘de maat is vol’, schrijft columnist Florian Teufer. Wat was er ook alweer gebeurd dit jaar? Een overzicht van de maat die steeds verder uit zijn voegen barst.

We kunnen met een gerust hart stellen dat 2019 een bewogen jaar was. En als ik zeg dat dit hét jaar was van ‘de maat is vol’, denk ik dat velen van jullie dat met mij eens zijn. Dat de maat volgend jaar uit zijn voegen knalt, durf ik wel te zeggen. Volgend jaar moet er een nieuwe maat worden aangemeten. Enfin, ik dien uit te leggen waarom.

De maat was vol voor de boeren (zij kunnen niet meer boeren), bouwers (zij mogen niet meer bouwen), klimaatdrammers (dat dramt blijkbaar niet genoeg door), zwarte piet fantasten (‘ons kinderfeest, zwart is zwart, anders rot je maar op naar je eigen land’), anti-zwarte piet actiegroepen (vinden dat zwarte piet racisme is), leraren (worden onderbetaald en zijn met te weinig), zorgverleners (zelfde verhaal), huurders (waar moeten ze nog betaalbaar wonen?), woningcorporaties (‘huurders bekijk het maar’), Femke Halsema (omdat ze Femke Halsema is), Marco van Basten (die maakte een vrij lullig grapje), supermarkten (‘hoe geven we mensen nog te eten, als de boeren vervelend doen?’), Boris Johnson (‘get Brexit done’), Ridouan Taghi (niemand kan hem vinden, maar ze hebben hem bijna), het ijs in Groenland (dat is er straks namelijk niet meer), de stad Venetië (die is straks ook weg), Greta Thunberg (die is heel boos), Hong Kong (blijft graag democratisch), Xi Jinping (leeft graag in communistisch Disney).

De maat was ook vol voor Trump (volgens hem praat iedereen onzin), K-Pop (zijn het nou viezerds of niet?), Prins Andrew (zeker een viezerd), Klaas Dijkhoff (wacht niet te lang met dat geld teruggeven), feministen (zij worden niet genoeg geëmancipeerd), Duindorp (wat is er mis met een fikkie?), Menno Snel (Kingpin van de belastingdienst), lachgas (want dat mag niet meer), de zeespiegel (die blijft maar stijgen), eetbare kunst (bananen zijn ook om te eten), Raymond van Barneveld (zal nooit meer wereldkampioen worden), Jeffrey Epstein (beroemd zedendelinquent, ook een titel), Michael Jackson (Leaving Neverland), R.Kelly (valt in het rijtje viezerikken), bossen (die staan overal in brand), Thomas Cook (iedereen een fijne vakantie toegewenst), Ruinerwold (kom nou die boerderij uit), ABN Amro (blaas ’t toch niet zo op), vliegen (iedereen heeft blijkbaar vliegschaamte), racisme (wie doet er nou eigenlijk niet aan mee?).

Ziet u wat ik bedoel? De maat kan die lasten allemaal niet dragen. Waar moet de maat dat kwijt, al die onvrede en ergernissen? Daarom pleit ik voor een nieuwe maat per 2020.

Een maat waarvan je zegt: die wil je er echt bij hebben op een feestje.

[paytium name=”Form name” description=”Donations”]
[paytium_field type=”open” label=”Onze studenten dragen vrijwillig bij aan Red Pers. Vond je dit een goede productie? Sponsor dan onze koffie (€2,50), https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergadering (€10) of grotere investering. Dankjewel!” default=”2,50″ /]
[paytium_total label=”Steun ons voor” /]
[paytium_button label=”Doneer” /]
[/paytium]

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.