RedCast: Werkt werk nog? #2 met Mei Li Vos

Beeld: Mei Li Vos. Foto Lex Draijer/Wikimedia Commons

21 oktober 2019, 16:24

Auteur: Adriaan de Jonge

RedCast: Werkt werk nog? #2 met Mei Li Vos

Beeld: Mei Li Vos. Foto Lex Draijer/Wikimedia Commons

21 oktober 2019, 16:24

Auteur: Adriaan de Jonge

In de nieuwe podcastserie van Red Pers onderzoeken Bouke van Balen en Adriaan de Jonge het thema ‘Werk’, en wat dat nog betekent in onze tijd. Vaste contracten sterven uit, huizen worden te duur en over een pensioen durven we niet eens na te denken. Hoe gaan we daarmee om? Werkt werk nog?

“Hartstikke mooi hoor, al die vrijheid als zzp’er, maar zo benijdenswaardig zijn zelfstandigen niet. Tijd voor opstand,” schreef NRC columnist Japke-d. Bouma onlangs. Zzp’ers zijn inmiddels met meer dan één miljoen, maar die opstand blijft voorlopig nog uit.

https://open.spotify.com/episode/54q33mOeK5hhQU7Be7https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgN?si=3SFKwZAiT0Cq9olQ4cJX7A

Na een gesprek met de voorzitter van FNV Jong in aflevering één, is dit keer de oprichter van een heel andere vakbond te gast. Mei Li Vos richtte in 2005 het Alternatief voor Vakbond op om de ‘outsiders’ (lees: zzp’ers, flexwerkers, millennials) van de arbeidsmarkt een stem te geven. Ze vindt die opdracht vandaag de dag nog net zo relevant, want het aantal flexibele contracten en zzp’ers is alleen maar gegroeid: “Het cynische is dat het nog veel erger is geworden.” Maar als het steeds moeilijker wordt om fatsoenlijk werk te vinden, waarom zijn we nog niet in opstand gekomen? 

Deze podcast is ook te beluisteren op iTunes en SoundCloud

Benieuwd naar onze eerdere RedCasts? Luister ze hier terug. 


 

[paytium name=”Form name” description=”Donations”]
[paytium_field type=”open” label=”Onze studenten dragen vrijwillig bij aan Red Pers. Vond je dit een goede productie? Sponsor dan onze koffie (€2,50), https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergadering (€10) of grotere investering. Dankjewel!” default=”2,50″ /]
[paytium_total label=”Steun ons voor” /]
[paytium_button label=”Doneer” /]
[/paytium]

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.