Red Cast #1: Adriaan de Jonge over Code Oranje

Beeld: Deze eerste aflevering van Red Cast is opgenomen bij productiehuis Nieuw Geluid, net als Red Pers onderdeel van De Coöperatie.

15 mei 2019, 16:34

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Naast de geschreven stukken die je van ons kent, experimenteert Red Pers sinds kort ook met audioproducties. Vandaag de pilot van onze podcast, die we, hoe kan het ook anders, Red Cast genoemd hebben.

Waarom een podcast? Omdat sommige verhalen beter tot hun recht komen in echte gesprekken dan in getypte woorden. En omdat het bij Red Pers hoort om nieuwe vormen van journalistiek te verkennen.

In de eerste aflevering praat presentator Jos Hummelen met Red Pers-redacteur Adriaan de Jonge. Ze bespreken een artikel dat De Jonge schreef over Code Oranje, een politieke beweging die de democratie wil vernieuwen. Ook blikken ze vooruit op een volgend stuk van De Jonge, over de pan-Europese partij Volt. Dit artikel is onderdeel van onze Europa-serie, waar ook aflevering nummer twee deel van zal uitmaken.

In aflevering twee spreken we niet met een Red Pers-redacteur, maar met een externe gast. Die aflevering zal ongetwijfeld heel anders zijn dan de eerste, en de derde is wéér anders, en dat is ook de bedoeling. Het leerproces focust zich met de podcast niet enkel op het creëren van audioproducties, maar ook op welke vorm het beste bij welke inhoud past.

Daarom vinden we feedback erg fijn. Laat vooral weten wat je van de podcast vindt, wat goed was en wat er beter kan. Dit kan door te reageren op Facebook, onder dit artikel een reactie achter te laten of door een mail te sturen naar https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png@redpers.nl.

Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken