Red Pers krijgt schenking van Chief Diversity Officer Team UvA

Beeld: Anne de Graaf, de eerste Chief Diversity Officer van de UvA. Foto: Vittoria Dentes

19 april 2019, 10:00

Auteur: Anne-Fleur Gähler

Red Pers krijgt schenking van Chief Diversity Officer Team UvA

Beeld: Anne de Graaf, de eerste Chief Diversity Officer van de UvA. Foto: Vittoria Dentes

19 april 2019, 10:00

Auteur: Anne-Fleur Gähler

Het Chief Diversity Officer-team (CDO) van de Universiteit van Amsterdam heeft Red Pers een schenking van duizend euro toegekend op basis van een Grassroots Fund. Deze financiële bijdrage zal worden geïnvesteerd in de innovatie en groei van dit studentenpodium voor journalistieke ontwikkeling.

Het CDO-team ondersteunt Anne de Graaf, die in november 2017 is aangesteld als eerste Chief Diversity Officer van de UvA. Het CDO-team is in april 2018 opgericht, en bestaat inmiddels uit vijf leden. Samen ontwikkelen zij het diversiteitsbeleid van de UvA en werken zij hard om van de UvA een veiligere plek te maken en waar iedereen zich welkom voelt.

Maandelijks stelt het CDO-team met Grassroots Funds een bedrag ter beschikking voor zogenoemde grassroots initiatives: initiatieven die zijn opgericht door studenten en niet door managers of beleidsmakers. Als het op verandering en innovatie aankomt, zijn dit soort initiatieven zeer waardevol. Een diversiteit aan mensen zorgt ervoor dat er verschillende en nieuwe ideeën kunnen ontstaan vanuit een brede kennis over uiteenlopende onderwerpen.

Het CDO-team: Anne de Graaf, Alfrida Martis, Fatima Kamal, Thea van Schoot en Tarim Flach.

Onlangs heeft Red Pers zo’n Grassroots Fund ontvangen; een groot deel van de https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is immers UvA-student. Door de schenking van duizend euro zal Red Pers beter in staat zijn om te investeren in andere, vernieuwende vormen van journalistiek. Zo zal het geld onder meer aangewend worden om een podcast te realiseren en komt er meer geld vrij voor beeldproducties. Daarnaast bevordert de schenking de continuïteit van het platform, dat geheel gratis is (en blijft) voor haar lezers.

Max van Geuns, hoofdredacteur van Red Pers, geeft aan het vertrouwen van de UvA te waarderen en buitengewoon tevreden te zijn met de schenking. “We zijn inmiddels met meer dan dertig talentvolle studenten bezig om dit journalistieke podium niet alleen beter en groter, maar ook meer divers en inclusief te maken” zegt Van Geuns. “Dat doen we allemaal geheel vrijwillig. Een schenking als deze geeft dan ook goede moed om hier vol overtuiging mee door te gaan.”

Het logo van het CDO Team van de UvA.

Ten behoeve van onze transparantie en integriteit zullen we het CDO Team-logo naast al onze artikelen plaatsen, zodat onze lezers kunnen zien door wie we gefinancierd worden. Dit betekent echter niet dat onze sponsors enige invloed hebben op onze journalistieke producties; we accepteren enkel giften, wanneer onze onafhankelijkheid hiermee niet in het geding komt.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.