Kerkrukkers

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

7 april 2019, 10:47

Auteur: Florian Teufer

Kerkrukkers

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

7 april 2019, 10:47

Auteur: Florian Teufer

We doen het allemaal: masturberen. Zowel mannen als vrouwen. Mannen waarschijnlijk wat vaker dan vrouwen. Van wat ik weet zetten vrouwen een muziekje op. Laten ze eerst het bad vollopen. Of plunderen ze de geurende oliënkast. Allemaal om het zo fijn mogelijk te maken.

Wij mannen doen het overal. Zo heb ik het als puber wel eens twee keer achter elkaar gedaan op de wc – een frustratieruk tijdens wiskunde. Ik snapte er niks van en de leraar was een eikel. Ik moest ontspannen.

Vroeger was de rooms katholieke kerk van mening dat masturberen ongezond was. Je zou er doof van worden. Een pijnlijke dood sterven. Naar de hel gaan (als je daar door mag masturberen, maakt dat niet uit lijkt me). En in het geval van mannen: al je nageslacht tussen de stenen spuiten, wat resulteert in minder kinderen voor Gods leger. Dat is dus allemaal niet waar gebleken, masturberen is hartstikke gezond. Het vermindert stress en het risico op depressie. Daarnaast helpt het voor je zelfvertrouwen binnen een relatie, want jij weet wat je lekker vindt.

Hoe meer we te weten komen, hoe meer we beseffen dat ze allemaal een heel verrot sprookje vertellen.

Daarom heb ik niks met de kerk. Ze liegen. Volgens de bijbel heeft een man in de lucht ons gemaakt, op dag zes van zijn werkweek. En op dag zeven is hij gaan zitten. Wat een gemakzucht denk ik dan. Ruim op dag zeven lekker je troep op. Zoals Hitler, die kanarie van Minerva, bruinkool, anti-vaccinatieouders, armoe, plastic, Brexit,  Trump en Patricia Paay. Maar nee, meneer moest gaan zitten. Is het dan een gek idee dat die meneer in de lucht zo veel stress had, dat hij even flink is gaan rukken?

Het Vaticaan stapelt leugen op leugen. Doofpot na doofpot wordt gevuld en nooit meer geopend. Priester Pierre Valkering kon het ‘zieke Vaticaan’ niet meer aanzien en schreef een boek over zijn homoseksualiteit en leven als priester. Zijn coming-out kan gezien worden als een stap richting een gezond(er) geloof. Een geloof waarin mannen en vrouwen mogen zijn wie ze willen zijn.

Hoe harder de kardinaal schreeuwt dat homoseksualiteit een zonde is, hoe groter de kans dat hij homoseksueel is.

We leren steeds meer over de rooms katholieke kerk. Hoe meer we te weten komen, hoe meer we beseffen dat ze allemaal een heel verrot sprookje vertellen. Een sprookje waarin niemand van ons de rol speelt die we zouden willen spelen. Ook voor priester Valkering werd een doofpot geopend. Opnieuw wil de kerk niet toegeven dat ze fout zitten. Homoseksualiteit is geen zonde.

Socioloog Frédéric Martel deed onderzoek naar homoseksualiteit binnen de rooms katholieke kerk. Wat blijkt: hoe harder de kardinaal schreeuwt dat homoseksualiteit een zonde is, hoe groter de kans dat hij homoseksueel is.

Iets wat ze blijkbaar niet leren op zondagschool: hypocrisie.

 

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.