Bestellen? Dacht het niet!

25 januari 2019, 11:40

Auteur: Haya Yousef

Bestellen? Dacht het niet!

25 januari 2019, 11:40

Auteur: Haya Yousef

Steeds vaker lijken studenten te kiezen voor het gemak van bezorgdiensten als Thuisbezorgd en Deliveroo. Fotograaf Haya Yousef zocht naar de andere kant van het spectrum en maakte voor Red Pers een beeldreportage van studenten die juist bewust zelf koken. “Na een drukke week duik ik het liefst de keuken in op zaterdag.”

Het wordt voor studenten steeds makkelijker om eten te bestellen. Restaurants zijn vaak langer open en bezorgen sneller, omdat er tegenwoordig veel bestelbedrijven op de markt zijn. Studenten hebben het vaak te druk om zelf te koken, maar lijken het wel belangrijk te vinden om gezond te eten. Het is dus zaak voor restaurants om meer in te zetten op gezonde maaltijden. Er zijn echter ook studenten die er bewust voor kiezen níet te bestellen, maar thuis te kokkerellen. Waarom doen ze dit, en wat is daar zo leuk en belangrijk aan? Vijf studenten geven een kijkje in hun keuken…

Jari Zonneveld, student aan de Dutch Filmers Academy in Hilversum: “Ik vind koken belangrijk en leuk, voornamelijk omdat voeding belangrijk is voor het hebben van genoeg energie om het zware studentenleven goed en gezond door te komen.”

Iris Engelbrechtsen, HBO-student verpleegkunde: “Zelf koken is gezonder dan even een vette hap halen, dat vind ik belangrijk. Ik voel me beter als ik mijn eigen eten heb gegeten dan als ik terugkom van de snackbar of een pizza heb opgewarmd. Ik hou van groentes en salades, en die zijn nergens beter dan zoals je ze zelf maakt.”

Het snijden, hakken, roeren en bakken is voor mij bijna meditatief

Megan van de Beek, masterstudent geneeskunde aan de Vrije Universiteit: “Ik hou vooral van eten. Verder is het voor mij een ideale manier om van stress af te komen. Na een drukke week duik ik het liefst de keuken in op zaterdag. Het snijden, hakken, roeren en bakken is voor mij bijna meditatief, omdat ik me dan even op niks anders kan richten. Het eten is natuurlijk de kers op de taart.”

Emma van Goudzwaard, student fotografie aan de Fotovakschool Amsterdam: “Ik vind het leuk om lekker te rommelen in de keuken en daarna uitgebreid te eten met familie en vrienden.”

Een mooie bijkomstigheid is dat je vrienden graag langskomen om een hapje mee te eten

Wietse Kraakman, student internationaal en Europees belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam: “Koken is voor mij een rustmoment. Ik vind het lekker om met koken even mijn hoofd leeg te maken en neem daarom graag de tijd voor het koken. Een mooie bijkomstigheid aan zelf koken is natuurlijk dat je vrienden graag langskomen om een hapje mee te eten.”


Dit is het eerste artikel in onze serie over consubeteren. Lees hier de introductie over goede voornemens.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.