Influencer voor een dag

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

9 december 2018, 11:25

Auteur: Florian Teufer

Influencer voor een dag

Beeld: Florian Teufer, columnist van Red Pers.

9 december 2018, 11:25

Auteur: Florian Teufer

Op de Berensluis staat een meisje te poseren. De zon schijnt laag en de Westertoren schittert op de achtergrond. Het meisje commandeert. Haar vriendje moet “dáár staan,” precies daar. En dan niet bewegen tijdens het klikken. “Doe nou is niet man, dat bewegen van jou zie je toch terug in de foto. Jezusmina.”

Haar vriendje staat in een spagaat tussen scooters en fietsers. Hoe zou dat dan gaan tijdens de seks, vraag ik me af. “Hij moet precies daarin. Nee niet daar, sjezus kom op nou.” Enorm flauw en toch denk ik dat het waar is.

Ik zou wel voor een dag zo’n meisje willen zijn. Met een jongen die mij net zo op mijn wenken bedient, zoals hij dat doet. Ik weet niet of ze bekend is, daar gaat het mij ook niet om. Het lijkt me gewoon geweldig om in het middelpunt van de aandacht te staan en dat dan iemand alles vastlegt wat mooi is aan mij. Dat is pas echte liefde. Toch?

Vriendje werd bijna omvergereden door een fietstaxi en is zijn kleingeld kwijt aan een dakloze die niet uit beeld wilde

Ik zie het al helemaal voor me: een foto van mijn achterkantje op de Dam. Mooie lange haren die wapperen in de wind. Jas van de Bijenkorf. Mijn dikke billen drukken door de jas heen. De zon schijnt op het paleis en het is net of deze lacht voor de camera. Ik niet, je ziet alleen mijn achterkantje. De tekst: “Vind me in Amsterdam. Mijn stadje.” Zeshonderd likes. Vriendje werd bijna omvergereden door een fietstaxi en is zijn kleingeld kwijt aan een dakloze die niet uit beeld wilde.

Bij de Coffee & Coconuts. Dat zie je, want mijn cappuccino heeft een keverfiguurtje in melkschuim – deze verwijst naar de hedendaagse genocide op insecten. Serieus gezicht, melkschuim op de bovenlip. Er hangt een schommel in de zaak, een bordje ernaast: “Alleen voor ervaren koffiedrinkers.” En dan de tekst: “Geniet van elke dag. Jij bent jouw meest waardevolle bezit en laat niemand je anders vertellen.” Achthonderd likes. Vriendje moest tien cappuccino met melkschuim kever bestellen voor de juiste foto.

Ik met een soort van vriendin die er ook altijd goed uitziet op de foto – zolang ze maar niet meer volgers heeft dan ik

Dan ga ik lunchen bij SLA. Je ziet een enorme saladebar en aan het einde daar zit ik. M’n Prada hakken staan op een krukje naast de bar. Mijn voeten in het bakje met snijbonen. Ik eet een stukje gedroogde mango en dat doe ik sensueel. Tekst: “Blijf altijd jezelf. En als je dat doet, blijf dan je gezonde zelf.” Vierduizend likes. Vriendje moest het SLA-personeel weghouden en tegelijkertijd een foto maken. Achteraf heeft hij alle snijbonen plus vier chiazaad-kokos-banaan-geitenkaas-tempeh-pompoen-humus-salades moeten afrekenen.

Op een festival. Ik met een soort van vriendin die er ook altijd goed uitziet op de foto – zolang ze maar niet meer volgers heeft dan ik. We verkeren in een speelse, maar sexy houding. Onze lippen getuit, haren wild, kont naar achteren. Even laten zien dat we het écht naar onze zin hebben. Speciaal outfitje aan, met van die rafelrandjes en een beetje bloot. De tekst: “Mijn god we zijn er eindelijk. Partyyy! En gelukkig heb ik mijn festivaloutfit van … net op tijd binnen.” Vijftigduizend likes. Vriendje heeft alle acts moeten missen. Ik heb de perfecte foto.

Je zou toch maar zo’n meisje zijn, met zo’n vriendje. Geweldig lijkt me dat.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.