In beeld: ‘Getaways’ in Amsterdam Oost

Beeld: Flevopark.

24 februari 2018, 13:25

Auteur: Muzi Ndiweni

In beeld: ‘Getaways’ in Amsterdam Oost

Beeld: Flevopark.

24 februari 2018, 13:25

Auteur: Muzi Ndiweni

Fotografiecommissie RAW van Amsterdam University College legt de focus deze maand op haar directe omgeving, namelijk Amsterdam Oost. Dit stadsdeel staat bekend om zijn cultureel erfgoed en vele stukken groen, maar ook om het grote aantal mogelijkheden om te eten en drinken. RAW ging op zoek naar deze leuke ‘getaways’.

Beeld: Muzi Ndiweni. Tekst en model in foto’s: Jasmijn Doorgeest

Flevopark, gelegen naast Science Park, wordt ’s zomers volop gebruikt om te barbecueën. Het is daarnaast een heerlijke plek om te wandelen, je hond uit te laten, of gewoon te genieten van het uitzicht over het water.

Aan het Timorplein, iets meer richting de drukte, ligt Studio/K: een bioscoop, café-restaurant en club ineen, volledig gerund door studenten. Je kan hier goed terecht als je een dagje moet blokken voor je studie (met het comfort van een kopje koffie), maar ook als je zin hebt om een avondje te dansen.

De huiskamersfeer van Studio/K zie je ook bij Bar Botanique, al is de inrichting een tikje anders. Zoals de naam doet vermoeden staan er volop planten, en de stoelen, banken en muren zijn gekleurd in variaties van groen. Gelegen aan de Eerste van Swindenstraat is het de perfecte locatie voor een ontbijtje, lunch of borrel.

Wanneer je dan toch even overal van weg wil, is er het Oosterpark, dat al meer dan honderd jaar de Amsterdammer een plekje geeft om tot rust te komen. Mediteer, lees een boek in het gras, voer de eenden, of ga een rondje hardlopen: alles kan op dit mooie stukje groen. Bovendien worden er van tijd tot tijd evenementen georganiseerd, waaronder concerten in de Muziekkoepel.

Rondom het Oosterpark zijn vele bars, restaurants en cafés waar je plaats kan nemen na een dagje in de buitenlucht. Biertje doen? Ga dan naar Biertuin, gelegen aan overzijde van het Oosterpark op de Linaeusstraat. Met 16 bieren op de tap en meer dan 65 op de fles, biedt dit café genoeg keus. En weer of geen weer, de heaters op het terras zorgen ervoor dat je ook altijd buiten van je drankje kan genieten.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.