Amsterdam in beeld: boven de daken

Beeld: Voor de echte hoogbouw moet je juist weg van het centrum kijken. Aan de zuidelijke horizon is links de Nederlandse Bank te zien, rechts daarvan het Okura hotel en verder naar het westen, achter de Munttoren, ligt de Zuidas.

7 september 2017, 14:01

Auteur: Olivier Overberg

Amsterdam is uniek in vele opzichten, maar één duidelijk kenmerk waarmee het zich onderscheidt van andere wereldsteden is het ontbreken van een échte skyline. Dit betekent echter ook dat je prachtig over de stad kan uitkijken zodra je bovenin een gebouw met meer dan vier verdiepingen staat, zoals onze fotograaf Olivier Overberg heeft vastgelegd.

lees ook:

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!