Studio/K viert 10-jarig bestaan met een week feest

Beeld: Foto: Olivier Overberg

3 augustus 2017, 17:18

Auteur: Fiorella Opromolla

Van lezingen tot clubfeesten met bekende dj’s: in Studio/K aan het Timorplein in Amsterdam-Oost is niets te gek. Een groep studenten runt de bioscoop, het restaurant en de club volledig op eigen houtje en heeft in de afgelopen jaren een flinke naam opgebouwd. In september is het tijd voor een groot feestje, want dan bestaat de gelegenheid 10 jaar.

Studio/K is het jongste kindje van Stichting Kriterion. In november 1945 werd filmtheater Kriterion geopend in het voormalig NSB-theater aan de Roetersstraat. Studenten konden daar aan de slag om hun studie te bekostigen. De opzet bleek succesvol en door de jaren heen zijn ook de Oppascentrale, StudentenPomp Shell Kriterion en eetcafe ‘Skek geopend. Als kers op de taart kwam daar in 2007 Studio/K bij.

Foto: Olivier Overberg

Nu, tien jaar later, werkt het team van Studio/K nog altijd met plezier en vol enthousiasme om evenementen en diners tot een groot succes te maken. De werkzaamheden zijn verdeeld over verschillende commissies. Vier werknemers blikken samen met ons terug naar hun hoogtepunten van Studio/K en vertellen hoe het is om dit werk te doen samen met zo’n grote groep studenten.

Foto: Olivier Overberg

Danique Donia Nota (22) – Horecamedewerker en ex-bestuurslid, studente Kunstgeschiedenis

“Vanavond ben ik ‘scheurkaas’, oftewel bioscoophost. Ik zorg dat de zalen schoon zijn en de toegangskaartjes worden verscheurd. Ik ga verkleed als personage uit de film Spirited Away, die straks wordt vertoond. Dat kan allemaal, want als je hier zelf ergens energie en interesse in toont, wordt dat door collega’s met open armen ontvangen. Ik vind het een geweldige plek en heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren. Bij Studio/K is iedereen heel hecht, dus dat was in het begin even inkomen. Maar voor mij voelt het nu als familie.’’

Mijn nieuwe baan als bedrijfsleider bij de Melkweg had ik echt niet gekregen zonder mijn ervaring hier

Savannah Kleton (23) – Horecamedewerker en ex-bestuurslid, begint binnenkort aan de opleiding Leraar Engels

Foto: Olivier Overberg

Voor Savannah is de dag van het interview een historisch moment. Na vier jaar diverse functies te hebben bekleed, tapt ze die dag haar laatste biertjes achter de bar. “Ik heb hier heel veel tijd doorgebracht, dus het is raar om dit allemaal achter te laten. Ik ga het heel erg missen. Ik heb een nieuwe baan als bedrijfsleider bij de Melkweg en die had ik echt niet gekregen zonder mijn ervaring hier, want zonder Studio/K was ik nergens. Mijn hoogtepunt van de afgelopen jaren was het WK in 2014, toen hier ruim 1000 mensen de wedstrijd keken. Dat was zo vet. Ik heb toen wel een traantje gelaten van trots.”

Foto: Olivier Overberg
Foto: Olivier Overberg

Florian Gerritsen (23) – Copywriter en afgestudeerd in Politicologie

“We zijn echt een club vrienden samen. Dat maakt het ontzettend leuk om samen vette dingen neer te zetten, maar soms kan het daarom lastig zijn om iemand aan te spreken op fouten. Voor mij was het hoogtepunt het openingsfeest [red.: afgelopen april], nadat we drie weken dicht waren door een verbouwing. Iedereen keek uit naar het moment dat we weer open konden. Het was een heel goed feestje, zeer geslaagd. Dan merk je ook hoe vet het is dat je met z’n allen zoiets kan realiseren.”

Foto: Olivier Overberg

Bo-Chander Edwards (22) – Clubprogrammeur en student Media en cultuur

“Het 10-jarig bestaan wordt voor mij heel spannend. Het is mijn eerste evenement als programmeur, want ik ben dat pas sinds kort. We hopen echt de feesten die we tot nu toe hebben gehad te eren, maar ook te overtreffen. Dat gaan we doen met een reeks aan evenementen, waaronder een weekender van vrijdagavond tot zondagochtend, Jazz in /K Special en Studio/K Live. We zullen groots uitpakken en willen dat het een feest wordt voor iedereen die hier werkt of heeft gewerkt, de buurt en eigenlijk heel Amsterdam en omstreken. De muziek tijdens de weekender zal een combinatie zijn van gevestigde artiesten, upcoming dj’s en verschillende muziekstijlen.”

Foto: Olivier Overberg

Alle commissies van Studio/K zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het 10-jarig bestaan, dat zal worden gevierd met verschillende evenementen. Tijdens De Week is er onder andere een Jazz in /K special en Studio/K Live met Gita Buhari en Luca Warmer. Op de vrijdag en zaterdag van De Weekender zorgen Cinnaman (De School Amsterdam), Robert Bergman (Rush Hour NL), Volcov (Neroli/Archive) en Tenzers (Red Light Radio) en vele anderen voor fijne deuntjes. Wil je op de hoogte blijven van de evenementen? Houd dan de website en Facebookpagina van Studio/K in de gaten.

Dit artikel is gesponsord door Studio/K.

lees ook:

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!