Red Pers krijgt financiële bijdrage van Vereniging Veronica

22 juli 2017, 16:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers krijgt financiële bijdrage van Vereniging Veronica

22 juli 2017, 16:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Een jaar na haar oprichting krijgt Red Pers een financiële bijdrage van Vereniging Veronica. Het bedrag zal worden geïnvesteerd in de innovatie en groei van het podium voor journalistieke ontwikkeling.

Dat maakte Max van Geuns gisteravond bekend bij de grote Red Pers zomerborrel, terwijl hij het hoofdredactionele stokje overdroeg aan Olivier Overberg.

Het bedrag wordt volledig geïnvesteerd in de innovatie en groei van de startup. Zo zullen de volgers van Red Pers de komende maanden getuige worden van onder andere meer samenwerkingen, podcasts, evenementen en diepgaande onderzoeksartikelen.

“Met dit geld kunnen we een nog beter ontwikkelingsplatform voor onze redacteuren zijn,” zegt hoofdredacteur Olivier Overberg trots. “We kunnen nu onder andere hoogwaardige workshops aanbieden en er zal meer ruimte komen om te experimenteren met verschillende vormen van journalistiek.”

Max van Geuns, voormalig hoofdredacteur en de huidige eigenaar van Red Pers, zegt blij verrast te zijn. “Het komt niet vaak voor dat een eenjarig studentenpodium in vertrouwen wordt genomen. Daar zijn we ontzettend trots op, maar geld is slechts een middel om het doel te bereiken: nu is er werk aan de winkel!”

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.