VrijMiBroker, Oscarweekend en Tim Hofman

Beeld: Foto: Olivier Overberg

20 februari 2017, 13:03

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

VrijMiBroker, Oscarweekend en Tim Hofman

Beeld: Foto: Olivier Overberg

20 februari 2017, 13:03

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

In onze hoofdstad is het aanbod van evenementen zo enorm gegroeid, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom tipt Red Pers voor jullie elke twee weken de beste events op het gebied van film, theater, nachtleven, opinie en kunst. Save the dates!


UITGAAN

16487902_685555504947823_3310584231774093580_o24 februari – De Aller-Allerlaatste VrijMiBroker – Bar Broker
De geliefde pop-up bar Broker in de Reguliersdwarsstraat gaat haar deuren sluiten. Dat vraagt om een laatste legendarische VrijMiBroker! De bar staat onder andere bekend om haar bijzondere prijsbeleid: de prijzen van de drankjes schommelen, net zoals op de beurs. De afgelopen maanden was deze vrijdagmiddag dé place to be voor een borrel na werk of om simpelweg je donderdagavond kater weg te drinken. Tijdens het Grote Broker Closing Weekend kan je vanaf 17:00 uur al genieten van een dansje om vrolijk het weekend in te gaan. Het Jajem DJ-team zal de hele avond voor de leukste hitjes zorgen en Broker haar verdiende knallende afsluiten te geven.

15625979_1257725397648931_304951392326891252_o4 maart – ZeeZout Winter Festival – het Rijk van de Keizer
Kan je niet wachten tot het zomer is om je favoriete festivals te bezoeken? Dat hoeft ook niet! ZeeZout organiseert de tweede editie van het Winter Festival. Het is een one-day spin-off van het jaarlijkse zomerfestival. Bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam Nieuw-West kan je op 4 maart los gaan op deephouse en techno. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de weersvoorspelling, er is namelijk één indoor stage en buiten zijn de stages overdekt en verwarmd! De line-up bestaat onder andere uit techno-toppers Tom Trago, Interstellar Funk, Project Pablo en Baris K. De laatste tickets zijn in de verkoop voor 36 euro per stuk.


FILM

Tot 22 februari – De films van Ed van der Elsken: de Verliefde Camera – EYE
In het Stedelijk museum is het grootste overzicht van de afgelopen 25 jaar van de beroemde straatfotograaf Ed van der Elsken te zien. Daarop aansluitend vertoont EYE ook het filmwerk van de fotograaf. Hieronder valt een documentaire ‘De Erfenis’, over de moeizame relatie van van der Elksen met zijn zoon.

25 en 26 februari – Pathé Oscarweekend – Pathé de Munt
In het weekend van de Oscar uitreikingen kun je in Pathé de Munt de genomineerde films zelf bekijken. Beoordeel zelf welke film, acteur of regisseur het verdient het felbegeerde beeldje mee naar huis te nemen. Op één dag kun je zo veel als vijf films meepakken, dus het beloofd een vol weekend te worden.


 

THEATER

23 tot en met 25 februari – De vlucht van een granaatappel – Theater Rast – Theater Bellevue
De vlucht van een granaatappel is het persoonlijke en humorvolle relaas van vier vrienden; waaronder twee vluchtelingen, en één generatiekloof. Deze tragikomische voorstelling, die zich afspeelt tussen de wens te willen weten en het verlangen te willen verzwijgen, neemt ons mee in het leven van vier vrienden. Over persoonlijke vluchtgeschiedenissen van twee generaties. Beiden met de noodzaak meer over elkaar te weten. Beiden met de angst de ander te belasten met onuitgesproken leed. Kaarten vanaf 11 euro.


23 en 24 februari – Duets with Jim – Andrea van Beek – Frascati

Duets with Jim is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. Kaarten vanaf 13,50 euro.


OPINIE

21 februari — De macht van de millennial met oa Tim Hofman — Pakhuis de Zwijger
Millennial Matters is een van de boeiende series in Pakhuis de Zwijger, gemaakt door en met millennials (de generatie van Snapchat, YouTube en Facebook). Bij deze derde editie wordt gekeken naar de hoeveelheid slagkracht van de generatie: waarom kan deze jonge groep geen progressieve stempel drukken? Niemand minder dan presentator, blogger, journalist, dichter en ‘allesman’ Tim Hofman is de gast van de avond. Hij wil dat “onze generatie zich helemaal de moeder stemt op 15 maart.” Onder andere VICE-hoofdredacteur Casper Sikkema, rapper Massih Hutak, Jonge Klimaatbeweging-voorzitter Wilmine van den Bosch en Hope XXL-directeur Chris van de Ven zijn ook van de partij.


16700652_1405812159462893_6833300207300464271_o23 februari — Sustainable Finance met oa Herman Wijffels — Room for Discussion

Sinds de economische crisis lijkt het alsof de financiële sector alleen maar groter en complexer is geworden. Het oorspronkelijke nut ervan, het faciliteren van de reële economie, is op een zijspoor terecht gekomen. Hoe krijgen we het financiële systeem terug op de rails? Herman Wijffels, voormalig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en een van de oprichters van het Sustainable Finance Lab, gaat hier samen met schrijver en sociaal entrepreneur David Pitt-Watson een antwoord op proberen te geven. Kiezen zij voor het huidige systeem, of moeten we het meer ethische en sociale pad inslaan?


 

KUNST

image23 tot en met 26 februari – SONIC ACTS Festival – Meerdere locaties
Het Sonic Acts festival staat al meer dan 20 jaar bekend als een van de grootste festivals van nieuwe media in Nederland. De focus ligt op de grensgebieden van beeldende kunst, muziek, film en theater. Het resultaat is een overdonderend spektakel van de interdisciplinariteit. Op Sonic Acts is er voor iedereen wat te vinden: zen bij een performance werk in het Stedelijk Museum, kennis bij de conferentie in de Brakke Grond of overweldiging bij de openingsdisco in Paradiso. Alle evenementen kunnen los bezocht worden tegen verschillende prijzen. Voor een dagpas ben je als student 27,50 euro kwijt.

imageproxyboijmans11 februari tot en met 25 mei – Gek van Surrealisme – Museum Boijmans van Beuningen
In het Boijmans van Beuningen is sinds kort een grote expositie over het Surrealisme te zien. Deze kunststroming is vooral bekend van de schilders Magritte en Dali. Hun bizarre werken vol smeltende klokken en mannen met appels voor hun gezicht zijn wereldberoemd en spreken tot ieders verbeelding. Het Boijmans toont honderden werken die toebehoorden aan de belangrijkste verzamelaars van het Surrealisme. Het is zeer bijzonder om al deze werken bij elkaar te zien, want sommige werken, zoals de Lippensofa van Dali, zijn zo fragiel dat zij nauwelijks mogen reizen of worden geëxposeerd.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.