De Amsterdamse toerist in beeld gebracht

Beeld: Een groep Aziaten met rolkoffers verzamelt zich op het Stationsplein voor Amsterdam Centraal Station.

18 februari 2017, 13:15

Auteur: Lucas Faijdherbe

Toeristen zijn net als de Amsterdammertjes en de grachtenpanden niet weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Elk stereotype is vertegenwoordigd: van de Britten met Amsterdam-mutsen tot de Aziatische groepen, met voor ieder gezicht een camera geplakt. Lucas Faijdherbe trok de hoofdstad in om de toerist in het wild vast te leggen.

Foto’s: Lucas Faijdherbe (voor Red Pers)

Lucas Faijdherbe

Lucas Faijdherbe (1999), woont al zijn hele leven in het pittoreske Purmerend en studeert Computer Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met zijn Nikon D3300 fotografeert hij het liefst het straatleven in het drukke stadscentrum, al dan niet voor Red Pers. Houdt van op tijd komen, zeggen wat hij denkt, de hele Harry Potter-reeks voor de zoveelste keer herlezen, Netflixen, gamen, door Amsterdam fietsen als de zon schijnt en Game of Thrones. Houdt niet van bontjassen, mannen met UGGs, reizen met metro 51, real-life shows op RTL 5, mensen die hun kinderen laten buitenspelen op zondag om 9 uur ‘s ochtends en chagrijnige buschauffeurs.
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken