Stoelendans

Beeld: Ajax-columnist Marten Visser

15 januari 2017, 00:16

Auteur: Marten Visser

Stoelendans

Beeld: Ajax-columnist Marten Visser

15 januari 2017, 00:16

Auteur: Marten Visser

In 2017 zal Ajax alle prijzen pakken die de club kan winnen: de landstitel, de Europa League en de beide supercups. Ook de beker zal aan Ajax worden uitgereikt, omdat de manier waarop Ajax zich in Leeuwarden liet uitschakelen veel meer die dennenappel waard is dan welke zege in de Kuip dan ook.

Andere visies hierop kunnen gemaild worden naar MrAjaxSjaakSwart@ikhebpijnaanmntogus.nl.

Snel door naar 2018 dus. Dat belooft namelijk nu al een historisch jaar voor Ajax te worden. Immers, over grofweg een jaar zal de hele Arena, die tegen die tijd natuurlijk allang Johan Cruijff stadion heet, eindelijk weer het uiterlijk van een Ajax-stadion hebben en niet van een circushal.

Voor wie zich tijdens de kerstdagen meer met lekker eten en cadeautjes heeft beziggehouden dan met Ajax een kleine update: ten eerste, wat een gruwelijk saaie kerst moet dat zijn en ten tweede, de stoeltjes van de Arena zullen worden vervangen. Geen vermaledijde regenboogkleuren meer, maar fel rood. Met andreaskruisen in de hoeken en op de lange zijde in grote witte letters AJAX uitgebeeld, dat doet denken aan de Meer.

Een leuke bijkomstigheid is dat de oude stoeltjes niet direct naar de vuilstort zullen gaan. In plaats daarvan zal het mogelijk zijn om als supporter die stoelen te kopen. Bijkomend voordeel is dat de winst ten goede zal komen aan de Ajax Foundation. Dus het geld zal niet in de verkeerde zakken verdwijnen (lees: de lapzwansen op het veld die je jarenlang vanuit diezelfde stoel hebt vervloekt als ze weer eens een enorme kans glorieus verprutsten).

Vanaf volgend jaar kan het zomaar zo zijn dat je wedstrijden van Ajax kan zien in een kroeg waar iedere barkruk is vervangen door een oud Arena-stoeltje

Daarnaast biedt het ook een uitgelezen kans voor iedere supporter met klus-ambities. Stel je eens voor: vanaf volgend jaar kan het zomaar zo zijn dat je wedstrijden van Ajax kan zien in een kroeg waar iedere barkruk is vervangen door een oud Arena-stoeltje. Of je kan ’s zomers op de camping in Frankrijk plaatsnemen in je eigen unieke Ajax-campingstoel, natuurlijk slechts gekleed in een Ajax-zwembroek.

Of wie weet kom je over enkele jaren op een of ander afschuwelijk verjaardagsfeestje, zo eentje waarvan je van tevoren al weet dat het een paar uur van je leven zullen zijn die je nooit terug zal krijgen, en dan bij binnenkomst ergens in de hoek zo’n gekleurd stoeltje zien staan.

Wees dan oneindig dankbaar, want: er zal zich op dat feest tenminste één persoon bevinden waarmee over voetbal geouwehoerd kan worden en die ook nog eens voor de juiste club is, en je kan ieder hemeltergend saai beleefd gesprek dat je zult houden een stuk leuker maken door naar dat stoeltje te wijzen en te oreren over wat voor mooie herinneringen daardoor boven komen drijven. Tuurlijk, vrijwel alle aanwezigen zullen je daarna voor de rest van hun leven niet meer willen spreken, maar waarschijnlijk is dat genoegen geheel wederzijds. Bovendien heb jij je die avond alsnog uitstekend vermaakt. Dan zijn die gehate stoeltjes eindelijk van pas gekomen.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.