Red Pers wants you!

2 januari 2017, 11:40

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers wants you!

2 januari 2017, 11:40

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is altijd op zoek naar enthousiaste studenten en jongeren. Heb je ambities om de journalistiek in te gaan of ben jij de journalist van de toekomst? Dan zoeken wij jou! Lees hier alles over wie wij zijn en wat we jou te bieden hebben. Geïnteresseerd? Kom dan naar onze volgende borrel bij Café Eik en Linde op maandag 3 april. Iedereen is welkom!

Wie zijn wij?
Red Pers is hét podium voor journalistieke ontwikkeling. In de eerste plaats zijn wij een podium voor jongeren om zich binnen het journalistieke veld kunnen ontwikkelen. Wij willen aspirerende journalisten een plek geven waar ze het journalistieke werkveld anno 2017 kunnen leren kennen.

Ook wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen: wij willen het verfrissende verhaal bieden dat je nog maar weinig tegenkomt in de (gedrukte) Nederlandse pers. We zijn vastberaden om in deze nieuwe digitale vorm wél de kwalitatieve inhoud en diepgang te waarborgen, en waar mogelijk zelfs te verbeteren. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar studenten en jongeren die ons helpen deze verfrissende en vastberaden blik op de wereld naar buiten te brengen.

Red Pers is sinds kort ook lid van De Coöperatie, een organisatie die hulp biedt bij de distributie van werk en expertise. Redactieleden van Red Pers kunnen zodoende gebruik maken van de diensten die De Coöperatie aanbiedt. Denk hierbij aan kantoorruimtes om te werken, workshops en fondsen voor grotere onderzoeken.

Daarnaast zijn we ook betrokken bij het Cultureel Persbureau, dé website over kunst en cultuur. Red Pers levert van onze beste kunst- en cultuurschrijvers om de zoveel tijd artikelen aan het Cultureel Persbureau.

Wat bieden wij?
Wij bieden studenten met journalistieke en ondernemende ambities een plek om ervaring op te doen binnen het journalistieke veld. Zo leer je alles over deadlines, vergaderingen, onderzoeken, interviewen en dergelijke. In dit leerproces is er ruimte om fouten te maken en – belangrijker nog – om daar weer van te leren, zonder je journalistieke carrière op het spel te zetten.

Een getrainde eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, bestaande uit jongeren die al ervaring hebben in de journalistiek (geschreven voor onder andere Theaterkrant, Folia en Het Parool), begeleidt je intensief in het schrijfproces. Zo word je opgeleid tot de journalist van de toekomst.

Een getrainde eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png begeleidt je intensief in het schrijfproces

Doordat we ook deel uit maken van De Coöperatie en het Cultureel Persbureau, krijgen onze schrijvers en andere https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngleden er nog meer mogelijkheden: zo komen we in aanmerking voor opdrachten van verschillende mediabedrijven, kunnen we grotere, diepgravende onderzoeksartikelen schrijven en ons bereik vergroten.

Binnenkort zullen we meer van zulke samenwerkingen aangaan, zodat onze freelance journalisten optimaal profiteren van het nieuwe, bredere werkveld in de journalistiek.

Geïnteresseerd?
Wil jij ervaring opdoen binnen het journalistieke veld? Bied jij de verfrissende en vastberaden blik die de journalistiek nodig heeft? Meld je dan aan bij Red Pers.

Je kunt bij ons ervaring opdoen in het schrijven van artikelen in jouw interesse- en/of studiegebied. Schrijvers moeten minimaal één artikel per maand schrijven en er vinden verplichte maandelijkse https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngvergaderingen plaats.

Daarnaast kun je bij Red Pers aan de slag gaan als eindredacteur, marketeer, grafisch illustrator, fotograaf, web developer, social media-deskundige of PR-manager. Ervaring is een pré, maar geen vereiste. Ambitie en inzet vinden wij belangrijker.

Als je geïnteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje met je CV, een korte motivatie en je gewenste functie. Indien je bij ons wilt gaan schrijven, dan ontvangen wij ook graag een door jou geschreven artikel van https://redpers.nl/wp-content/uploads/2016/08/max-in-ny-1.jpgimaal 500 woorden. Op maandag 3 april vanaf 21:00 uur vindt er ook een Red Pers borrel plaats bij Café Eik en Linde op de Plantage Middenlaan. Iedereen is welkom om daar informeel met ons kennis te maken met een drankje erbij. Meld je wel hier even aan. Tot dan!

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.