Red Pers gaat samenwerken met De Coöperatie

28 december 2016, 14:58

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers gaat samenwerken met De Coöperatie

28 december 2016, 14:58

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Red Pers zal per 1 januari gaan samenwerken met De Coöperatie. Een organisatie die dit jaar is opgericht door uitgever Teun Gautier. De Coöperatie wil de krachten van freelance journalisten bundelen en de rollen binnen de journalistiek omdraaien. Waar vroeger de journalist binnen een https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png in dienst was van de uitgever, staat de uitgever straks ten dienste van de freelance journalist.

De toekomst van de journalistiek is aan freelancers, maar die toekomst is er alleen als we krachten bundelen. Wij geloven dan ook dat we geen crisis van de journalistiek beleven, maar een crisis van de uitgeverijen.

Deze samenwerking moet ervoor gaan zorgen dat Red Pers, als podium voor journalistieke ontwikkeling, de journalisten in spé nog beter kan voorbereiden op een succesvolle journalistieke carrière. Zo kan Red Pers onderzoeksprojecten gaan doen met dank aan Publeaks en met behulp van het Matchingfonds van de Coöperatie. Daarnaast kan de https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png putten uit de kennis van de ervaren journalisten die lid zijn van de Coöperatie. Ook zal ons platform mooier en strakker worden met meer functies, waaronder een Blendle-button, dankzij Reporters Online.

Doorgroeien
Dit alles kunnen zal ten goede komen aan de ontwikkeling van Red Pers. Als het podium voor journalistieke ontwikkeling maakten wij vier maanden geleden onder deze nieuwe naam een doorstart. Inmiddels is de https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png uitgegroeid tot een team van bijna dertig jongeren en studenten uit Amsterdam. Vrijwel alle artikelen worden enkele honderden, soms zelfs duizenden keren gelezen. De Facebookpagina passeert binnenkort de duizend likes.

In 2017 willen we hard doorgroeien. De zoektocht naar journalistiek talent bij onder meer de Hogeschool van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en Amsterdam University College gaat door. Met succesvolle mediabedrijven gaan we om de tafel zitten om te kijken waar we elkaar kunnen helpen.

Wij zullen door onze samenwerking met De Coöperatie onze journalisten in spé nog beter kunnen voorbereiden op dit immer veranderende werkveld en als podium een volgende stap in onze ontwikkeling zetten.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.