Tess’ Trendy Tentjes: LaLotta

15 juni 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Tess’ Trendy Tentjes: LaLotta

15 juni 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam


Een gezonde pizza? Het klinkt als een fabeltje, maar bij LaLotta Pizzabar hebben ze het voor elkaar gekregen. Hun “oerpizza” bevat minder zout, olie en gluten dan een gewone pizza en is ook nog eens heel lekker. Hij wordt geserveerd bij het nieuwe restaurant op de Weesperzijde.

TEKST EN FOTOGRAFIE DOOR TESS CASTELIJN

Bij LaLotta is het mogelijk om te lunchen, borrelen of dineren. Tijdens de lunch kun je er pizzettes (kleine pizza’s) en broodjes krijgen, voor het avondeten is er een brede keuze aan antipasti, pasta’s en vooral: pizza’s.

SONY DSC
‘Het lieflijke detail wordt gecontrasteerd door de hiphop en rap.’

LaLotta bestaat uit een bescheiden terras, en twee ruimtes binnen waar je kunt eten is hip ingericht, met veel zwart-wit en bakstenen muren. Er staan verse bloemen op elke tafel, die voor een leuke sfeer zorgen. Dit lieflijke detail in de inrichting wordt gecontrasteerd door de hiphop en rap die gespeeld wordt. Waarschijnlijk is dit door toedoen van de blonde jongen die pizza’s staat te bakken.

Pizza-bak opleiding
In het midden van het restaurant, achter de toonbank, staat een grote houtoven. Daarachter bevindt zich overdag de “Pizza Academy” en ’s avonds wordt er meer ruimte gemaakt om te eten. LaLotta is namelijk de enige officiële Italiaanse pizza opleiding in Nederland, en bij hun academy kun je certificaten halen van de Scuola Nazionale Italiana Pizzaioli uit Rome.

SONY DSC

Ik ben er rond lunchtijd, als het nog rustig is. De eigenaar van LaLotta, Tawfik, is zelf aanwezig en maakt gerust een praatje met de klanten. Zijn enthousiasme over het eten druipt ervan af als hij over de pizza’s vertelt: “Het deeg is een mix van hoge kwaliteit tarwe-, soja- en rijstbloem. Ook verkopen we onder andere glutenvrije pizza’s.”

‘De bodem is mooi dun, maar heeft wel
een grote korst waar je heerlijk in kunt bijten.’

Tawfik raadt de pizzette Crudo met parmaham (€5,50) aan, of de populairste van het menu: tartufo bianco (€6,25). De laatste neem ik. Het is een verbazend grote pizzette bianca met mozzarella, parmaham, rucola en witte truffelsaus. De bodem is mooi dun, maar heeft wel een grote korst waar je heerlijk in kunt bijten. De truffelsaus is krachtig, voor wie van truffel houdt echt een traktatie. Wel blijft de smaak uren daarna nog in je mond hangen.

Service
De pizza is dus echt heel goed: het is dan ook niet verbazend dat LaLotta dit jaar tot de lekkerste pizza van Nederland op de Horecava werd gekroond, en het NK pizzabakken won.

De service doet de pizza helaas geen eer aan. Als Tawfik even weg stapt, is er één meisje dat de hele zaak moet bedienen. Dit gaat niet erg goed, waardoor ik lang moet wachten om te betalen, en een andere gast zijn bestelling heel laat pas kan doorgeven.

Eindoordeel
Toch zou ik LaLotta aanraden om een hapje te gaan eten, vooral als je van pizza houdt. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed: lunchen bij LaLotta zal je niet veel geld kosten. Ook is het feit dat de pizza dus redelijk gezond is een groot pluspunt. De Weesperzijde is een fijn restaurant rijker, waar je oerpizza’s kunt eten in een mooie zaak.

SONY DSC
LaLotta Pizzabar is gevestigd op Weesperzijde 42A, waar de Ceintuurbaan opgaat in de Amstel.
lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.