Tess’ Trendy Tentjes: ze zijn zo lekker gewoon gebleven

5 juni 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Tess’ Trendy Tentjes: ze zijn zo lekker gewoon gebleven

5 juni 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam


In Amsterdam is de gentrification druk aan de gang. Overal door de stad kun je nu hippe tentjes vinden waar planten van het plafond hangen en de koffie ruim vier euro kost. Hoeven al deze extra toefjes van jou ook niet? Hieronder vind je vijf restaurants waar je zonder gezeur, voor minder dan 10 euro, lekker kunt eten.

TEKST EN FOTOGRAFIE DOOR TESS CASTELIJN

  1. Burgermeester (Albert Cuypstraat 48)

IMG_0321Ondertussen bestaan er vier locaties van Burgermeester in Amsterdam, met de nieuwste vestiging op de Utrechtsestraat. Op de Albert Cuyp is het allemaal begonnen, en nog steeds worden hier heerlijke burgers voor een goede prijs verkocht. Er zijn burgers van Blonde d’Aquitaine rund, maar ook van zalm of een vegetarische patty. Wat de burgers zo lekker maakt zijn vooral de unieke toppings, die wisselen van een truffel ei tot dragonmayo. De gezellige jongens die je serveren zorgen dat eten of afhalen bij Burgermeester altijd een leuke ervaring is.

  1. Monte Verde (Albert Cuypstraat 15-17)

IMG_0340In een lijstje van goedkope restaurants kan een vijf-euro pizzeria natuurlijk niet ontbreken. Jammer genoeg zit Amsterdam vol met goedkope, maar verschrikkelijke pizzeria’s, met name rond het Leidseplein. Bij Monte Verde kun je prima pizza’s voor vijf euro eten. Je kunt hier goedkoop een romantische date hebben: de kaarsen en rozen op tafel zorgen voor een gezellige sfeer. Monte Verde is ook erg geschikt voor groepsetentjes: er zijn genoeg lange tafels beschikbaar. Houd het wel bij de simpele pizza’s; de lage prijs gaat bij de uitgebreidere items op het menu soms ten koste van de kwaliteit.

  1. Asian Kitchen (Vijzelstraat 5a)

IMG_0374Wie op zoek is naar een snelle hap voor de film is hier op het goede adres. Recht naast Pathé de Munt kun je een Aziatisch hapje eten of afhalen bij Asian Kitchen. In dit restaurant krijg je echt lekkere comfort food voorgeschoteld: de gerechten zitten vol smaak en zijn precies zout en vet genoeg. Een gigantisch bord noedels met groenten kost maar vijf euro, en als je wilt kun je al binnen twintig minuten weer buiten staan. Als je zin hebt in iets extreem pittigs, moet je vooral de huisgemaakte sambal proberen. Helaas is het niet de meest gezellig plek rond de Munt, maar het eten maakt dat meer dan goed.

  1. Saravana Bahvan (Stadhouderskade 123-124)

IMG_0405Deze keten begon in India en heeft tegenwoordig rond de 56 vestigingen verspreid over de wereld, waaronder nu ook in Amsterdam. Je kunt bij Saravana Bahvan verschillende kleine hapjes eten, die vooral afkomstig zijn uit Zuid-India. Ook is er de mogelijkheid om dosa of een ‘rice menu’ te bestellen: de laatste bestaat uit rijst met dahl, curry, of een ander bijgerecht. Kijk vooral om je heen als je hier zit: de obers zijn een genot om naar te kijken, net als de vele Indiase klanten die hier nu al hun vaste stekkie van hebben gemaakt.

  1. World of Food (Develstein 100)

10940473_927055463979367_57774060230119092_nWie een beetje onderzoek heeft gedaan naar het culinaire aanbod in Amsterdam, is World of Food vast tegengekomen: hier eet je streetfood op z’n best. In de Foodcourt staan verschillende stands, met eten van over de hele wereld. Zo kun je er gerechten proeven uit de Antilliaanse, Surinaamse of Curaçaose keuken. Het eten wordt hier voor je neus bereid, en het is het zeker waard om een paar keer naar Zuidoost af te reizen en van elke stand wat te proeven.

 

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.