Tess’ Trendy Tentjes: Goût

14 mei 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Tess’ Trendy Tentjes: Goût

14 mei 2016, 09:00

Auteur: Tess Castelijn

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam


In de Pijp is twee weken geleden Goût Deli Boutique geopend. In deze winkel worden smoothie bowls, in het leven geroepen door veganistische bloggers, geserveerd. Dit is wat mij betreft een van de grootste trends van dit jaar. Maar in de deli is ook aan de lekkerbekken gedacht: de Oreo brownie alleen al is een reden om hier langs te gaan.

TEKST EN FOTOGRAFIE DOOR TESS CASTELIJN

Voor Goût Deli staat een bankje waar de zon op een mooie dag precies op valt, de gebakjes en koffie in de etalage verlichtend. Als je naar binnen loopt oogt de winkel helaas niet heel gezellig, ondanks de stuk voor stuk prachtig verpakte etenswaren. Maar het is dan ook niet de bedoeling om bij Goût te blijven eten; de deli is juist gespecialiseerd in eten en drinken wat je in je hand mee kan nemen naar het park, of om mee te struinen op de Albert Cuypmarkt. Naast de smoothie bowls en de Oreo brownies kun je ook terecht voor geïmporteerde croissantjes, maaltijdsalades en natuurlijk sapjes en lattes.

IMG_0208
De winkel oogt helaas niet heel gezellig, ondanks de stuk voor stuk prachtig verpakte etenswaren.

“We staan de hele dag in de keuken, alles wordt vers gemaakt. En ik sta hier de hele dag de sapjes te schudden, zodat de lagen niet van elkaar afscheiden,” vertelt de aardige medewerker achter de kassa. De salades op de kaart, die gemaakt is in samenwerking met Friends & Forks, zien er goed gevuld uit. Volgens de verkoper hebben ze een goddelijke saus met Parmezaanse kaas voor bij crudités.

Medewerkers staan de hele dag de sapjes te schudden,
zodat de lagen niet van elkaar afscheiden.

Ik ga voor het ontbijt en proef de smoothie bowl (€3,50), een koffie verkeerd, de Oreo brownie (€2,50) en een wortel-pastinaak sapje (€3,50). De smoothie bowl, die je eet met een lepel in plaats van hem te drinken, is verpakt in een handig bakje. Hij smaakt ook goed: de smoothie is vol van smaak, met bessen, banaan en een tikje açai – ook weer een hippe superfood. De açai overheerst niet, wat erg moeilijk voor elkaar te krijgen is, dus dat is goed gedaan. Jammer van de bevroren mango, al kan dat een kwestie van smaak zijn.

IMG_0199
De Oreo brownie is echt de reden waarom je naar Goût moet komen. Hij is chewy, gooey en smelt op je tong.

Het sapje is precies goed, de koffie prima, maar de Oreo brownie is echt de reden waarom je naar Goût moet komen. De brownie is chewy, gooey en smelt op je tong. Maar er zit ook een goede crunch aan het randje, aangevuld door heerlijke stukjes oreo. Voor het gebak zou ik dus zeker terugkomen.

De prijs valt voor zo’n ultrahip winkeltje mee, dus Goût is een fijne deli om wat te eten af te halen voor een dag in de stad. Het is vooral een gemakkelijk alternatief als je geen zin hebt om zelf zo’n smoothie bowl te maken. Denk aan een vroege zondagochtend, het zonnetje schijnt en je hebt in de ene hand een gezond sapje, in de andere een brownie. Zo, dan is er ook een balans tussen de healthy hype en iedereens guilty pleasures.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.