De Test meets Tess Trendy Tentjes: Ter Marsch & Co.

Beeld: SONY DSC

12 april 2016, 09:00

Auteur: Dieuwke de Vos

De Test meets Tess Trendy Tentjes: Ter Marsch & Co.

Beeld: SONY DSC

12 april 2016, 09:00

Auteur: Dieuwke de Vos

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam

Begin maart opende het Rotterdamse Ter Marsch & Co. ook in Amsterdam haar deuren. Vorig jaar werd hun ‘Burgeresse’ op de Horecava uitgeroepen tot de beste hamburger van Nederland. Maximum ging erheen om deze winnaar te proeven.

TEKST DOOR DIEUWKE DE VOS EN TESS CASTELIJN
FOTOGRAFIE DOOR TESS CASTELIJN

Centraler kan het bijna niet, zo op de hoek van de Bloemenmarkt en de Vijzelstraat. Binnen zitten veel toeristen die eigenlijk alleen een drankje komen doen, maar verder zien we vooral jonge ondernemers, studenten die niet krap bij kas lijken te zitten, en wat ouderen. Qua interieur is het een typische hipstertent: olijfgroene tegels aan de wand, houten tafels ruim verspreid door het pand, en planten hangend aan het plafond (de bekende nepplanten van de Ikea, dat dan weer wel). Achterin staan grote leren fauteuils: het bekende industrieel meets chique, wat je ook in Zuid veel ziet. De lampionnen boven de bar geven het interieur een origineel tintje. Op één vrouw na werken er slechts ‘hippe’ mannen in de zaak: met denim overhemd, classy brillen, bretels en/of baarden. De swingende funk die gedraaid wordt terwijl we onze burger en salade opeten, maakt de fijne sfeer in Ter March & Co. compleet.

'De Burgeresse'
‘De Burgeresse’

We testen de beste burger van Nederland en gaan ook op zoek naar een vegetarische optie. Het menu is simpel, met vooral burgers, twee salades en een paar borrelhapjes. De kwaliteit is hoog, maar helaas valt Ter Marsch voor een student ruim buiten de prijsklasse. ‘De Burgeresse’ (€14,50) is een rijkelijk belegde burger, waar werkelijk niets op aan te merken is. Heerlijk mals vlees, verse en knapperige sla, een geweldige mosterdsaus, rauwe uitjes: er blijft niets te wensen over. De burger is niet heel groot, maar wel vullend.

De kwaliteit is hoog, maar helaas valt Ter Marsch voor een student ruim buiten de prijsklasse.

SONY DSC
De serrano salade (zonder serranoham)

Echte maaltijden voor vegetariërs zijn er eigenlijk niet. Een vegetarische burger is niet op het menu te vinden, en de enige opties zijn salades die vegetarisch gemaakt moeten worden, en snacks zoals een kaasplankje of friet. We proberen een serrano salade (€9,50), maar dan zonder serranoham. Het is een speciale salade, met een gefrituurd ei en croutons die rood gekleurd zijn met bieten. Maar zonder de ham mist in de salade echt het contrast tussen zoet en zout, wat het gerecht bijzonder had gemaakt. De friet met truffelmayonaise is voortreffelijk, hoewel het hipsterniveau de pan uit stijgt wanneer de friet, geheel onpraktisch, omwikkeld met bakpapier geserveerd wordt in een koffiekopje.

De logistiek verloopt wel nog wat onwennig: wijken zijn onderling niet goed verdeeld, waardoor twee obers steeds zo’n drie minuten na elkaar met dezelfde vraag langs ons tafeltje komen. Beide stellen op een ongemakkelijke manier vragen, maar de vraag of wij ‘goed genoten’ hebben spant die avond toch echt de kroon.

Het hipsterniveau stijgt de pan uit wanneer de friet, geheel onpraktisch, omwikkeld met bakpapier geserveerd wordt in een koffiekopje.

Als vegetariër moet je bij Ter Marsch niet uitgebreid willen dineren, maar voor de vleeseter is het een mooi restaurant met een goede sfeer. Culinair zorgen special touches zoals het wagyuvlees dat in de burgers verwerkt is en bijzonder gefrituurde eieren met gooey binnenkant voor een unieke ervaring in stijl. Voor een doorsnee student dus misschien wat te hoog gegrepen, maar als dertiger een prima plek om voor de film een burgertje te scoren.

SONY DSC
‘Qua interieur is het een typische hipstertent.’
lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.