Agenda: 4×2 Maart-Tips!

1 maart 2016, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Agenda: 4×2 Maart-Tips!

1 maart 2016, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam

De eerste 60 dagen van 2016 zijn alweer voorbij. Gelukkig krijgen we nu 31 lange dagen in maart, met weer veel te doen in onze hoofdstad. Hou je van muziek, kunst, theater of feesten? Pak je agenda er maar bij, want hier zijn onze tips!

CHRIS VAN KALKEREN, NUNO BLIJBOOM & LAURIEN KNORRINGA


MUZIEK

6 maart – Lisa & The Lumberjacks – Hanneke’s Boom
Dit leuke Nederlandse bandje, met singer-songwriter Lisa Rietveld als front woman, staat op 6 maart in het altijd gezellige Hanneke’s Boom. Lisa en haar Lumberjacks hebben al in voorprogramma’s van meerdere bekende bands, (zoals Rilan & the Bombardiers) gestaan, en timmeren nu aan hun eigen muzikale weg, met lekkere pop en soulliedjes. Neem dus eens een break van al dat harde studeren en kom naar Hanneke’s Boom!

https://www.youtube.com/watch?v=e8X8tp9alQo

19 maart – 77 Bombay Street – Concerto
Deze vier broers uit Zwitserland, die hun band hebben vernoemd naar het adres in Australië waar ze vroeger woonden, staan op 18 maart in Paradiso. Wij van Maximum geven jou natuurlijk de informatie die je nodig hebt om zo min mogelijk geld uit te geven. 77 Bombay Street staat een dagje later namelijk ook in Concerto: helemaal gratis! De band maakt lekkere popnummers, en is nu bezig met een tour om hun nieuwe album Seven Mountains te promoten, waarin ze gelukkig ook Amsterdam aandoen.


KUNST

12 maart – 24H West: Een blik in de uitbreiding van Museum het Schip
West-1772x1772-NLMuseum het Schip in de Spaarndammerbuurt staat volledig in het teken van de architectuurstroming De Amsterdamse School, uit de vroege jaren van de twintigste eeuw. Het gebouw zelf, ontworpen door architect Michel de Klerk, is in deze stijl en ook de tentoonstellingen gaan over De Amsterdamse School. Op dit moment wordt het museum uitgebreid en zijn de verbouwingen in volle gang. Hoewel het oude gedeelte van het museum gewoon nog open is voor publiek, kun je op 12 maart, als onderdeel van het evenement 24H West, alvast een kijkje nemen in het nieuwe museum. Een buitenkansje dus!

12 maart tot en met 5 juni – Jeroen Robert Kramer: Une Femme – Huis Marseille
Untitled-2014-02-22-035-©-Jeroen-Robert-Kramer-150dpi-768x619Fotograaf Jeroen Robert Kramer woont en werkt in Beiroet, Libanon. In de tentoonstelling Une Femme, vanaf 12 maart te zien in Huis Marseille, worden verschillende foto’s van hem tentoongesteld, waarin hij niet het oorlogsverleden, maar de zachte, poëtische kant van Beiroet wil laten zien. Centraal staat de blik van ‘monsieur Khiar’, maar of deze man echt bestaat blijft een raadsel. Tijdens Kramer’s werk in Beiroet is er ook een documentaire gemaakt, die op 3 maart om 23.00 zal worden uitgezonden op NPO 2.


THEATER

8 tot en met 11 maart – De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) – Theater Artemis & De Warme Winkel – Frascati
Over somberheid praten we niet, we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het niet om af en toe eens een stevig potje te janken? Waarom zou je je daarvoor schamen? Theater Artemis en De Warme Winkel nodigen je uit voor de meest zwaarmoedige voorstelling ooit. Zij bouwen drie dagen lang Frascati om tot tranenkathedraal. Daar vieren ze samen met jou de romantiek, de schoonheid en het plezier van somber zijn.

29 en 30 maart – Septembersong – George Groot – Theater Bellevue
George Groot is één van de oprichters van Don Quischocking, één van Nederlands eerste cabaretgroepen. Om hem een grootheid binnen het Nederlands cabaret te noemen is niet alleen een erg flauwe woordgrap, ook doe je hem daarmee te min: Groot maakt meer dan cabaret. Zo heeft hij ook voorstellingen gemaakt met Jenny Arean (’t Schaep met de 5 pooten), Adelheid Roosen (Gesluierde Monologen) en Haye van der Heyden (Divorce). Eind maart staat hij in z’n eentje op de planken met oude en nieuwe liedjes, jeugdverhalen en vooral veel plezier.


FEESTEN

11 maart en 12 maart – Kiss All Hipsters London Calling Weekender – Paradiso
11062078_909884855715586_2925140614879737993_nHet is weer bijna tijd voor de jaarlijkse editie van het London Calling festival, dat al sinds 1992 plaatsvindt in Paradiso. Kiss All Hipsters, voorheen Kill All Hipsters, host dit jaar weer de after party van het festival met tunes van onder andere Disclosure, Arctic Monkeys, Vampire Weekend en the Black Keys. Dit indie-, electro- en eclectic pop feest wordt niet alleen regelmatig in de Amsterdamse Melkweg en Bitterzoet georganiseerd, maar is tegenwoordig ook bij te wonen in Rotterdam en Berlijn.

18 maart – Terug Naar Toen – Sugar Factory
12814451_10153943932417179_4511200590870158536_nMis je de hitjes die je vroeger op de basisschool altijd keihard met je discman meezong? Dan is er voor jou deze maand weer een nieuwe Terug Naar Toen in de Sugar Factory. Op 18 maart brengt dit feest je met talloze nostalgische deuntjes terug naar de jaren ’90 en ’00. Na vele uitverkochte edities is het absoluut een aanrader om je ticket in de voorverkoop te bemachtigen om een lange rij te voorkomen op deze populaire vrijdagavond. Terug Naar Toen is deze zomer overigens ook te bewonderen met een eigen act op het Guilty Pleasure festival bij de Gaasperplas.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.