Agenda: 4×2 Februari-Tips!

1 februari 2016, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Agenda: 4×2 Februari-Tips!

1 februari 2016, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam

De eerste maand van 2016 is alweer vervlogen, maar de echte winter laat nog even op zich wachten. Wel is Amsterdam regelmatig het toneel van flinke regenbuien en dus zit buitenpret er helaas niet in. Gelukkig is er ook in februari een ruim binnenaanbod. Om het overzichtelijk te houden geven wij twee maal vier inside(r)-tips; deze muziek-, kunst-, theater-, en feestevenementen mag je absoluut niet missen!

CHRIS VAN KALKEREN, NUNO BLIJBOOM & SOPHIE VAN OOSTVOORN


MUZIEK

19 februari – Klassiek in de Loods: See Scriabin – Amsterdam Roest
Eens in de zoveel tijd bouwt Amsterdam Roest haar loods om tot een concertzaal voor klassieke muziek. Samen met 24Classics wordt op 19 februari opnieuw zo’n klassieke avond georganiseerd. Deze keer wordt een stuk van Russische componist Alexander Scriabin gespeeld door de in Rusland geboren, maar in Nederland opgegroeide Helena Basilova. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Roest, maar wees er snel bij, want de verkoop gaat hard!

28 februari – Lissie – Tolhuistuin
De Amerikaanse Lissie heeft al meerdere malen opgetreden in Amsterdam en komt nu opnieuw, als onderdeel van haar Europese tour om haar nieuwe album My Wild West te promoten. Op 28 februari zal ze de Tolhuistuin verblijden met haar fijne popliedjes, met duidelijke country invloeden. Naast het feit dat ze heerlijke muziek maakt, is het ook nog eens een ontzettend leuk mens, dus gaat dat zeker zien!


KUNST

Tot en met 22 mei: DWDD Pop-Up Museum 2 – Allard Pierson Museum
dwdd-boekNa het grote succes van het eerste pop-up museum van De Wereld Draait Door, heeft het programma besloten dit nogmaals te organiseren, opnieuw in het Allard Pierson museum. Het concept: negen vaste tafelgasten van het programma worden aan een Nederlands museum gekoppeld en krijgen de opdracht op zoek te gaan naar ‘verborgen kunstwerken’. Hiermee mogen ze ieder een zaal van het museum inrichten. Onder andere Robbert Dijkgraaf, Paul de Leeuw, Paulien Cornelisse en Wim T. Schippers werken mee. Het NRC Handelsblad zal een speciale pop-up krant uitbrengen.

7 februari t/m 8 maart: On the Archive of Sadiqe Dowlatabadi – Framer Framed
Women-association-of-Iran-1932.-Photograph.-IICHS-Archive-Tehran-695x464In de gallerie Framer Framed is vanaf 7 februari een tentoonstelling te zien, samengesteld door de Iraanse kunstenaar en curator Azadeh Fatehrad over de vrouwenbeweging in Iran, opkomend rond 1910 en groeiend tot in de jaren ’30. De kunstwerken, voornamelijk foto’s en video-installaties, zijn geïnspireerd op het archief van feministe Sadiqe Dowlatabadi, die erg belangrijk was voor de vrouwenbeweging in Iran. De tentoonstelling is te zien tot en met 8 maart in de gallerie, gevestigd in de Tolhuistuin.


THEATER

12 februari – Five questions you always wanted to ask a terrorist – Podium Mozaiek
16-02-12-Five-QuestionsFive questions you always wanted to ask a terrorist is een persoonlijke zoektocht van twee acteurs, de Israëlische Raphael Rodan en de Nederlands/Marokkaanse SoufianeMoussouli, over de vraag wat een terrorist drijftRodan en Moussouli delen een fascinatie over wat in de wereld gebeurt op het gebied van terrorisme, hoe ze zich daartoe kunnen en willen verhouden. Ook staan ze stil bij wat het effect is van radicalisering op hun persoonlijke leven. Storyteller Raphael Rodan maakte al eerder de voorstelling Kingdom of Fire and Clay, waarin hij de verschillen en met name de overeenkomsten tussen Israëlieten en Irakezen op originele en innovatieve wijze ten tonele bracht.

28 februari – Snowden – F.C. De Volle Bak – Compagnietheater
Hoe maak je een fenomeen dat zo groot is als de wereldwijde verzamelwoede van data enigszins behapbaar? Net zoals je in een oorlog niet mee kunt lijden met een heel volk aan slachtoffers, maar wel met één, zo zullen wij ons concentreren op Edward Snowden. Maar ditmaal wordt de oorlog uitgevochten in onze achtertuin, onze woonkamer, onze slaapkamer en in de slaapkamer van onze kinderen. Ze zien alles. Allard Blom schreef voor F.C. De Volle Bak het stuk Snowden: over zijn missie, zijn bizarre verhaal en de relevantie daarvan voor ons allemaal. Cas Jansen (All Stars) vertolkt de titelrol in deze intrigerende thriller over de beruchtste klokkenluider van de 21e eeuw.


FEEST

5 en 6 februari – Belieber Weekender – Het Sieraad
12507689_1129152807096006_5572941394723886108_nHet is vele muziekliefhebbers overkomen, ze zijn na het uitkomen van het vorige album van Justin Bieber Belieber geworden. Volgend weekend bij Het Sieraad is dit niks om je voor te schamen. Twee dagen lang staat de club in het thema van de Canadese artiest. Het feest zou eerst plaats vinden in Disco Dolly, maar vanwege de enorme belangstelling is het evenement nu dubbel zo groot: op een grotere locatie en twee avonden lang. Het thema is natuurlijk Justin Bieber en degene die zich het leukst verkleedt kan prijzen winnen. De line-up: Julia & Baby Jesus, Hippe Types, Laurel & Hardy en de manager, Club Party Girls, Alain Kuipers en vele anderen. Vrijdag is helaas al uitverkocht, maar voor de zaterdagavond zijn er nog kaartjes.

13 februari – Hitzoneparty – Radion Café
10646835_730090353776721_8235581615644084262_nGeen zin om om de avond voor Valentijnsdag suffie romcoms te kijken? Maar gewoon even lekker te dansen alsof er niemand kijkt? Dan is er de Hitzoneparty in Radion. Stap terug in de tijd waarin schuifelen met je crush het doel van de avond was, alchohol een verboden vrucht en je dagen lang nadacht over je outfit voor het schoolfeest. Dit geniale feestje uit Utrecht, bedacht door drie vriendinnen op een dronken avond, vindt eens in de twee maanden plaats in Radion.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.