Agenda: 6 insider-tips in juli

2 juli 2015, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Agenda: 6 insider-tips in juli

2 juli 2015, 09:00

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam

Een nieuwe maand is van start gegaan – en wat voor één. Met deze tropische temperaturen kun je in juli 2015 maar beter zoveel mogelijk van je vrije tijd genieten en je zo min mogelijk in het zweet werken. Zowel binnen als buiten zetten wij drie muzikale en drie kunstzinnige insider-tips voor je op een rijtje.


5 juli – Steffen Morrison – Vondelpark Openluchttheater
Met een nummer van Donny Hathaway deed Morrison auditie voor The Voice of Holland en de jury was meteen onder de indruk van zijn diepe, donkere stem. Geboren in Suriname probeert deze man nu aan de muzikale weg te timmeren in Nederland. Met een prachtige stem zingt hij mooie soulvolle nummers. Drankje erbij, zon op je bol… Een perfecte middag in het Vondelpark!

8 juli – Chastity Brown – Tolhuistuin
Een Amerikaanse meid die zichzelf begeleidt op gitaar en banjo. Haar prachtige ruige stem zorgt voor een bluesy feeling, maar ook soul, country en rock zijn goed terug te horen in haar nummers. Na haar optreden bij Later… with Jools Holland ontdekte Europa haar ook en haar vierde album ‘Back-Road Highways’ is dan ook hier uitgegeven. In haar Europese tour doet ze ook Amsterdam aan, met een concert in de Tolhuistuin. Als je van singer-songwriter muziek houdt, met een ruig randje, is dit zeker een aanrader!

12 juli – Sven Hammond – Vondelpark Openluchttheater
De band rond toetsenist Sven Figee heeft een nieuw album uit: IV. Waar zijn vorige band, Sven Hammond Soul, vaak wisselde van leden, is deze plaat gemaakt met een vaste zanger: Ivan Peroti (die ook zo nu en dan in DWDD te zien is). Het Hammond orgel speelt natuurlijk nog een grote rol en de nummers zitten vol soul en funk, met soms een vleugje rock. Een heerlijke band, te bewonderen in het Vondelpark Openluchttheater!

Tot en met 20 juli – Banksy Exhibition – LionelGallery
banksy-forgive-us-our-trespassing-233x300De straatkunstenaar Banksy is het bekendst bij het publiek door zijn graffitischildering van het ‘ballonmeisje’. In de LionelGallery in de Nieuwe Spiegelstraat is er t/m 20 juli een tentoonstelling van deze artiest te zien. De kunstwerken van de Britse onbekende man zijn meestal politiek geladen, met een onderliggende boodschap, vaak met een humoristisch randje. De werken zijn in de galerie te koop, maar natuurlijk kun je ook alleen komen kijken.

Heel juli – Swinging Sixties London – Foam
photo-duffy-1-c-duffy-archive_W264_H400_H400_Q85Londen in de jaren ’60. Bands zoals The Beatles en the Rolling Stones waren het geluid van deze tijd. In het Foam kun je nu genieten van een tentoonstelling volledig gewijd aan de wereldstad in de “Swinging Sixties”. Fotografen zoals Brian Duffy, James Barnor, Eric Swayne en nog vele anderen laten de geschiedenis tot leven komen. Breng een bezoekje aan het museum en bewonder de vele beroemdheden die Londen in de sixties heeft voortgebracht.

Heel juli – IProvo – Amsterdam Museum
nieuwOmdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de Provo, de actiebeweging die het Amsterdam van de jaren zestig tot het “magisch centrum” wilde maken, werd opgericht, zijn er meerdere musea, kranten, films en bladen die het verhaal van de groep vertellen. Het Amsterdam Museum heeft het met de tentoonstelling IProvo mogelijk gemaakt de geschiedenis van de beweging beter te leren kennen, door je via een app rond te leiden langs de belangrijkste plekken uit de Provo-geschiedenis. Ook kun je een fietstour doen, waarvan de route verkrijgbaar is bij het museum of bij een van de filialen van MacBike.


Maar misschien wel de belangrijkste tips: drink genoeg water en smeer je in!

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.