Red Pers zoekt laatste versterking voor hoofdredactie 2023-2024

7 augustus 2023, 21:55

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

De hoofdredactie van het journalistieke jongerenpodium Red Pers is bijna compleet voor het academische jaar 2023-2024. We zoeken nog een laatste talentvolle kandidaat, bij voorkeur met al enige journalistieke ervaring, die het driekoppige team per 1 september compleet maakt. De positie die nog open staat kan in overleg vervuld worden als adjunct-hoofdredacteur, of als chef eindredactie. Solliciteren kan dus nog altijd voor beide functies, via deze link.

Red Pers is in 2016 opgericht en is sindsdien flink gegroeid. Het team bestaat inmiddels uit meer dan vijftig getalenteerde jongeren onder wie de schrijvende redacteuren, eindredacteuren, beeldredacteuren, en een pr-team. Daarnaast maken we podcasts en hebben we een audiovisueel team dat mini-documentaires maakt. Welke grote stappen ga jij met Red Pers zetten?

Dit is echt iets voor jou als je… 

 • Affiniteit met (geschreven en/of audiovisuele) journalistiek hebt
 • Al enige (stage- of werk)ervaring hebt bij mediabedrijven
 • Jezelf kunt vinden in de missie van Red Pers
 • Een visie hebt over de toekomst van Red Pers
 • Niet bang bent om nieuwe plannen en projecten uit te werken
 • Communicatief vaardig bent en people-skills hebt, zowel off- als online
 • Connecties hebt binnen de media en andere relevante netwerken

Taakomschrijving per functie

Adjunct-hoofdredacteur (±14 uur per week)

Jij ondersteunt de hoofdredacteur bij zijn/haar dagelijkse taken:

 • Het overzien en coördineren van de gehele redactie
 • De vertegenwoordiging en het gezicht (‘het visitekaartje’) van Red Pers
 • Het leggen en onderhouden van contacten met externe partijen 
 • Het werven en aannemen van nieuwe redacteuren 
 • Het voorzitten van alle plenaire vergaderingen en bijeenkomsten
 • Eindverantwoordelijkheid voor de redactie
 • Meedenken hoe we de kwaliteit van onze journalistiek naar een hoger niveau tillen
 • Meedenken over de langetermijndoelen van Red Pers en deze ook uitvoeren

Dit betekent dat je in overleg met de hoofdredacteur een deel van zijn/haar taken overneemt (zoals hierboven omschreven) en/of als ‘interim-hoofdredacteur’ invalt wanneer de hoofdredacteur afwezig is. Verder onderhoud je het contact met de redacteuren en zorgt dat de publicatieagenda altijd is bijgewerkt. Ook de adjunct denkt bovendien mee over hoe de kwaliteit van de journalistiek bij Red Pers naar een hoger niveau getild kan worden. Je denkt na over de langetermijndoelen van Red Pers en voert deze ook uit.

Verder ben je redelijk vrij om de functie in te vullen naar wens, in overleg met de hoofdredacteur en het stichtingsbestuur. Vind jij het leuk om borrels en andere evenementen te organiseren? Zorg jij ervoor dat aan redacteuren gedacht wordt op hun verjaardag? Dit past allemaal bij de functie van adjunct.

Chef eindredactie (±12 uur per week)

Jij bent het aanspreekpunt van alle eindredacteuren. Je schrijft foutloos Nederlands en droomt van een tekst waarin alle punten, komma’s en aanhalingstekens op de juiste plek staan. Je maakt officieel deel uit van de hoofdredactie en hebt inspraak in de gang van zaken, maar jouw focus ligt bij het aansturen van je eindredactie. Je kent de toon van Red Pers en hebt een duidelijk idee wat voor artikelen er op de website moet verschijnen. Daarnaast houd je (via de andere eindredacteuren) de voortgang bij van de schrijvende redacteuren.


Iedereen bij Red Pers bouwt vrijwillig (maar niet vrijblijvend) mee aan ons prachtige podium, inclusief de hoofdredactie. Voor de hoofdredactie s er wel een bescheiden vrijwilligersvergoeding.

Heb je nog vragen over een van bovenstaande functies of over (de aanmeldingsprocedure voor) de hoofdg in het algemeen? Je mag ons altijd een berichtje sturen via onze socials of het contactformulier!

lees ook:

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!