Red Pers zoekt hoofdredactie 2023-2024

21 april 2023, 11:58

Auteur: Hoofdredactie Red Pers

Het journalistieke jongerenpodium Red Pers is de zoektocht gestart naar drie talenten, bij voorkeur met al enige journalistieke ervaring, die in het academische jaar 2023-2024 samen de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png zullen gaan vormen. De vacatures voor deze posities staan nu open: hoofdredacteur, adjunct-hoofdredacteur en chef eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png. Solliciteren kan tot en met maandag 8 mei via deze link.

Red Pers is in 2016 opgericht en is sindsdien flink gegroeid. Het team bestaat inmiddels uit meer dan vijftig getalenteerde jongeren onder wie de schrijvende https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, beeldhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png, en een pr-team. Daarnaast maken we podcasts en hebben we een audiovisueel team dat mini-documentaires maakt. Welke grote stappen ga jij met Red Pers zetten?

Dit is echt iets voor jou als je… 

 • Affiniteit met (geschreven en/of audiovisuele) journalistiek hebt
 • Al enige (stage- of werk)ervaring hebt bij mediabedrijven
 • Jezelf kunt vinden in de missie van Red Pers
 • Een visie hebt over de toekomst van Red Pers
 • Niet bang bent om nieuwe plannen en projecten uit te werken
 • Communicatief vaardig bent en people-skills hebt, zowel off- als online
 • Connecties hebt binnen de media en andere relevante netwerken

Taakomschrijving per functie

Hoofdredacteur (±16 uur per week)

Je bent een geboren leider en weet hoe je een grote groep jonge mensen blijft motiveren. Jouw taken zullen inhouden:

 • Het overzien en coördineren van de gehele https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png
 • De vertegenwoordiging en het gezicht (‘het visitekaartje’) van Red Pers
 • Het leggen en onderhouden van contacten met externe partijen 
 • Het werven en aannemen van nieuwe redacteuren 
 • Het voorzitten van alle plenaire vergaderingen en bijeenkomsten
 • Eindverantwoordelijkheid voor de https://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.pngstandaard
 • Meedenken hoe we de kwaliteit van onze journalistiek naar een hoger niveau tillen
 • Meedenken over de langetermijndoelen van Red Pers en deze ook uitvoeren

Ook weet je hoe je een overzichtelijk spreadsheet maakt en ken je de basis van WordPress. Omdat Red Pers graag nog verder wil groeien is affiniteit met marketing of sales een pre, evenals technische skills.

Adjunct-hoofdredacteur (±14 uur per week)

Jij ondersteunt de hoofdredacteur bij zijn/haar dagelijkse taken. Dit betekent dat je in overleg met de hoofdredacteur een deel van zijn/haar taken overneemt (zoals hierboven omschreven) en/of als ‘interim-hoofdredacteur’ invalt wanneer de hoofdredacteur afwezig is. Verder onderhoud je het contact met de redacteuren en zorgt dat de publicatieagenda altijd is bijgewerkt. Ook de adjunct denkt bovendien mee over hoe de kwaliteit van de journalistiek bij Red Pers naar een hoger niveau getild kan worden. Je denkt na over de langetermijndoelen van Red Pers en voert deze ook uit.

Verder ben je redelijk vrij om de functie in te vullen naar wens, in overleg met de hoofdredacteur en het stichtingsbestuur. Vind jij het leuk om borrels en andere evenementen te organiseren? Zorg jij ervoor dat aan redacteuren gedacht wordt op hun verjaardag? Dit past allemaal bij de functie van adjunct.

Chef-eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png (±12 uur per week)

Jij bent het aanspreekpunt van alle eindredacteuren. Je schrijft foutloos Nederlands en droomt van een tekst waarin alle punten, komma’s en aanhalingstekens op de juiste plek staan. Je maakt officieel deel uit van de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png en hebt inspraak in de gang van zaken, maar jouw focus ligt bij het aansturen van je eindhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png-team. Je kent de toon van Red Pers en hebt een duidelijk idee wat voor artikelen er op de website moet verschijnen. Daarnaast houd je (via de andere eindredacteuren) de voortgang bij van de schrijvende redacteuren.


Iedereen bij Red Pers bouwt vrijwillig (maar niet vrijblijvend) mee aan ons prachtige podium, inclusief de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png. Voor de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png is er wel een bescheiden vrijwilligersvergoeding.

Heb je nog vragen over een van bovenstaande functies of over (de aanmeldingsprocedure voor) de hoofdhttps://redpers.nl/wp-content/uploads/2020/09/redperslogo-1.png in het algemeen? Je mag ons altijd een berichtje sturen via onze socials of het contactformulier!

Hoofdredactie Red Pers

Red Pers is het podium voor journalistieke ontwikkeling. Ten eerste is het een podium voor studenten, waar zij zich binnen het journalistieke vak kunnen ontwikkelen. Ten tweede wil Red Pers op innovatieve wijze de journalistiek zelf ontwikkelen. Verfrissend en vastberaden.
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken