RedCast: Werkt werk nog? #1 met Bas van Weegberg

Beeld: Bas van Weegberg met bestuursgenoten. V.l.n.r.: Alina Bijl, Ricky Rajaram, Bas en Jimme Nordkamp. Foto door Jesse Koops

23 september 2019, 12:45

Auteur: Bouke van Balen

In de nieuwe podcastserie van Red Pers onderzoeken Bouke van Balen en Adriaan de Jonge het thema ‘Werk’, en wat dat nog betekent in onze tijd. Vaste contracten sterven uit, huizen worden te duur en over een pensioen durven we niet eens na te denken. Hoe gaan we daarmee om? Werkt werk nog?

In de eerste aflevering praten Bouke en Adriaan met Bas van Weegberg, voorzitter van FNV-jong. Ze hebben het over de vakbond, jongeren en wat die voor elkaar kunnen, of zelfs moeten, betekenen. De aflevering is opgenomen op 10 september, de week dat het veelzeggende rapport van de SER uitkwam. Daarin wordt vastgesteld dat jongeren mede dankzij het leenstelsel minder lang studeren, het kopen van een woning uitstellen en last hebben van psychische klachten.

Deze podcast is ook te beluisteren op iTunes en SoundCloud

Benieuwd naar onze eerdere RedCasts? Luister ze hier terug. 

Bouke van Balen

Bouke (1997) studeert bèta-gamma aan de Universiteit van Amsterdam, en combineert daar neuropsychologie en filosofie. Hij schrijft columns, longreads en co-host de podcast voor Red Pers. Momenteel schrijft hij veel over de maatschappelijke impact van de digitalisering. bouke@redpers.nl
lees ook:

Doneren

Steun ons met een donatie

kijk voor meer info op onze donatie pagina

nivigeer

Service

Meer Red Pers

© 2023 Stichting Red Pers – Alle rechten voorbehouden

Privacystatement

|

Cookiebeleid

|

Copyright

|

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Rubrieken

NAVIGEER​

Service

Meer red Pers

Zoeken