RedCast: Werkt werk nog? #1 met Bas van Weegberg

Beeld: Bas van Weegberg met bestuursgenoten. V.l.n.r.: Alina Bijl, Ricky Rajaram, Bas en Jimme Nordkamp. Foto door Jesse Koops

23 september 2019, 12:45

Auteur: Bouke van Balen

RedCast: Werkt werk nog? #1 met Bas van Weegberg

Beeld: Bas van Weegberg met bestuursgenoten. V.l.n.r.: Alina Bijl, Ricky Rajaram, Bas en Jimme Nordkamp. Foto door Jesse Koops

23 september 2019, 12:45

Auteur: Bouke van Balen

In de nieuwe podcastserie van Red Pers onderzoeken Bouke van Balen en Adriaan de Jonge het thema ‘Werk’, en wat dat nog betekent in onze tijd. Vaste contracten sterven uit, huizen worden te duur en over een pensioen durven we niet eens na te denken. Hoe gaan we daarmee om? Werkt werk nog?

In de eerste aflevering praten Bouke en Adriaan met Bas van Weegberg, voorzitter van FNV-jong. Ze hebben het over de vakbond, jongeren en wat die voor elkaar kunnen, of zelfs moeten, betekenen. De aflevering is opgenomen op 10 september, de week dat het veelzeggende rapport van de SER uitkwam. Daarin wordt vastgesteld dat jongeren mede dankzij het leenstelsel minder lang studeren, het kopen van een woning uitstellen en last hebben van psychische klachten.

Deze podcast is ook te beluisteren op iTunes en SoundCloud

Benieuwd naar onze eerdere RedCasts? Luister ze hier terug. 

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.