In beeld: Architectuur vanuit een ander perspectief

Beeld: Rotterdam Centraal Station

31 maart 2018, 10:13

Auteur: RAW

In beeld: Architectuur vanuit een ander perspectief

Beeld: Rotterdam Centraal Station

31 maart 2018, 10:13

Auteur: RAW

Deze serie van de fotografiecommissie RAW van Amsterdam University College staat in het teken van observatie, verbeelding en illusies. Alhoewel de foto’s in eerste instantie niet lijken op bestaande structuren en gebouwen, is dit echter wel het geval. De foto’s zijn een compositie van verschillende gebouwen uit Amsterdam en Rotterdam.

Beeld: Wino Carter.

Met deze reeks hoopt Carter de aandacht van de kijker te trekken en ze op het verkeerde been te zetten. Je blik wordt het beeld ingezogen om een verklaring te zoeken voor wat in feite een optische illusie is. Door te laten zien hoe simpele structuren ook voor adembenemende beelden kunnen zorgen, hoopt Carter dat men wat vaker de tijd neemt om om zich heen te kijken. Daarnaast wil Carter laten zien dat het met een fijne dosis creativiteit mogelijk is onze concrete jungle te transformeren tot iets dat we nog niet kennen.

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.