Depressies in beeld: “Het benauwt je en zet je klem”

10 februari 2018, 13:00

Auteur: Muzi Ndiweni

Geïnspireerd door het boek The Bell Jar, waarin schrijfster Sylvia Plath worstelt met haar depressie, legt RAW-fotograaf Muzi Ndiweni geestelijke gezondheidsproblemen vast op beeld. In lijn met de overheidscampagne ‘Hey, het is oké!’ hoopt Ndiweni hiermee het gesprek over depressies op gang te krijgen. 

Deze fotoserie is gemaakt in samenwerking met studenten Pascal van Luit, Yuri Tax en Jannah Sonnenschein van het Amsterdam University College. De steeds terugkerende paraplu staat symbool voor de depressie en de manier waarop deze iemand op elke plek en in elk gezelschap achterna zit.

Dit is de eerste aflevering uit een serie van RAW, de nieuwe fotografiecommissie van Amsterdam University College. Iedere maand plaatsen hun fotografen een serie in samenwerking met Red Pers.


 

Lees ook onze eerdere artikelen over depressies, naar aanleiding van de overheidscampagne ‘Hey, het is oké!’. Jamila Meischke schreef over de lange wachtlijst bij de GGZ, Joanna den Blijker en Olivier Overberg maakten depressies door middel van hun reportage bespreekbaar én zichtbaar.

lees ook:

Nieuwsbrief

Om de week houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief. Schrijf je nu in!