Festivals: Proosten op de Koning

25 april 2016, 09:00

Auteur: Laurien Knorringa

Festivals: Proosten op de Koning

25 april 2016, 09:00

Auteur: Laurien Knorringa

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam


De zon laat zich weer wat vaker zien en het begin van de zomer komt langzaam maar zeker in zicht. Dit betekent goed nieuws voor festivalliefhebbers: de zonnebrillen mogen op en de handen in de lucht, want het festivalseizoen is weer begonnen!

TEKST DOOR LAURIEN KNORRINGA

Het is tijd om je oranje shirt uit de kast te trekken, want Koningsdag staat om de hoek! Het verjaren van onze koning Willem-Alexander moet ook dit jaar weer groots gevierd worden en Amsterdam pakt wederom flink uit met twaalf grote dancefestivals en tientallen feesten.

Vorige week waren festivalgangers nog in rep en roer door de teleurstellende weersverwachting met een kans op neerslag van 80 procent, maar volgens Buienradar is dit inmiddels gezakt naar 56 procent. Kingsday Open Air festival en het 100% NL Oranjefeest hebben zich door deze dubieuze voorspellingen geëxcuseerd en besloten de festivals te af te lassen. Andere openluchtfestivals blijven optimistisch, maar melden wel de nodige maatregelen te treffen indien het op 27 april met bakken uit de hemel komt vallen: veel organisatoren beloven gratis poncho’s en verharde dansvloeren.

Op TicketSwap worden kaarten tussen de 12 en 58 procent onder de originele prijs verkocht.

Op het moment wordt er op TicketSwap een groot aantal tweedehands kaarten voor festivals zonder overdekking aangeboden, zoals het Nassau Festival, Oranjebloesem en Kingsland. Deze kaarten worden tussen de 12 en 58 procent onder de originele prijs verkocht.

Durf je het regenrisico niet te nemen? Bij These Guys Kingsday kan je overdekt en gratis dansen in de NDSM Treehouse op alternatieve, elektronische technomelodieën. Het is de derde Koningsdageditie van These Guys. Normaliter organiseren zij voornamelijk feesten in RADION. Voorheen deden ze dit ook in Trouw, totdat de technotempel van Amsterdam in januari 2015 haar deuren sloot.

12646944_1036257916436757_3777435523999992876_nOok Thuishaven is voorbereid op de bar slechte voorspellingen. Het wekelijkse festival heeft besloten om de verwarmde, vertrouwde tenten van haar Wintercircus-edities op te zetten, zodat poncho’s niet nodig zijn wanneer het publiek Olivier Weiter, Ici Sans Merci of één van de andere 23 dj’s bewondert. Eind juli 2015 organiseerde Thuishaven de Niet-te-stoppen Weekender, een feest waar het publiek maar liefst 29 uur heeft kunnen dansen. Dit was een groot succes, en daarom organiseert Thuishaven in het Warehouse op Koningsdag een afterparty voor de doorzetters die om 20:00 uur nog niet genoeg gefeest hebben.

Op Koningsdag komen er tussen de 600.000 en 1.000.000 mensen speciaal voor Willem-Alexanders verjaardag naar Amsterdam. Als je van deze drukte in de binnenstad houdt, zijn er talloze cafés in het centrum waar er ook droog gedanst en genoten kan worden van deze typisch Nederlandse feestdag.

kingsland 2015

Met dit startschot van het seizoen zullen we de komende tijd vaker gaan schrijven over festivals. Hierbij alvast onze top-20!

festivalagenda 2016(logo)

lees ook:

Nieuwsbrief

Elke drie weken houden we je op de hoogte van wat we schreven en wat we lazen in de Red Pers-nieuwsbrief.

Zoeken

Doneren

Wij bieden jonge, aspirerende journalisten een podium én begeleiding. Dat kunnen we nog beter met jouw steun. Die steun komt met twee voor de prijs van één, want onze sponsor matcht jouw donatie. Geef jij ons vijf euro? Dan ontvangen wij een tientje.